Politika

Grostiņš: Saeima nobijās un sāka labāk uzvesties

© Sputnik / Sergey MelkonovНормундс Гростиньш
Нормундс Гростиньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja notiks jaunas vēlēšanas, tad lielākā daļa esošo Saeimas deputātu parlamentā neatgriezīsies, uzskata "Centra partijas" līderis Normunds Grostiņš.

RĪGA, 9. decembris – Sputnik. Pats par sevi parakstu vākšanas fakts par Saeimas atlaišanu novedis pie pozitīvām izmaiņām Latvijas iekšpolitikā, paziņoja viens no parakstu vākšanas iniciatoriem, "Centra partijas" līderis Normunds Grostiņš radio Baltkom ēterā.

"Iniciatīva par Saeimas atlaišanu jau ir devusi pozitīvu efektu. Pirmkārt, Saeima jau sākusi strādāt nedaudz vairāk atbildīgi, asu kustību un augstprātības kļuvis mazāk. Viņi jau baidās pieņemt "sliktas lietas", kuras skar lielas sociālas grupas. Tātad šis parlaments jau ir sācis uzvesties nedaudz labāk. Viennozīmīgi ir nobijušies, to var redzēt pēc komunikācijas stila izmaiņām un pēc darba dienas kārtības satura," paziņoja Grostiņš.

Это политический переворот в Латвии! Линдерман о том, как латыши отжимают Ригу - Sputnik Latvija
Video
"Krievu" Rīgas nāve un politiskais apvērsums Latvijā: Lindermans par "X stundu" latviešiem

Pēc viņa domām, šāds efekts saglabāsies arī turpmāk.

"Otrkārt, ikviens nākamais parlaments, pat ja tas sastāvēs aptuveni no tiem pašiem cilvēkiem, kaut gan, manuprāt, tas nenotiks, būs labāk audzināts. Viņi sapratīs, ka, ja darīs tā, kā visi šie Kaimiņi, Jaunā konservatīvā partija un tā tālāk, tas nozīmēs, ka pēc gada viņi izlidos ārā. Līdz ar to valsts pārvaldes kvalitāte uzlabosies," pateica Grostiņš.

Pēc politiķa sacītā, ja jaunas vēlēšanas notiks, tad lielākā daļa esošo Saeimas deputātu parlamentā neatgriezīsies.

"Ir kāds interesants trends, ka tomēr tie, kas nāk uz vēlēšanām, nāk sodīt tos, kas viņus piemānījuši. Un ar referendumu ir tas pats. Ja paskatās uz iepriekšējām Saeimas vēlēšanām, un tur tauta vēl nebija tik ļoti sadusmojusies, kā tagad, par viņiem tā vēl nav ņirgājušies. Un toreiz izlidoja ārā 67% deputātu, viņi bija spiesti iet strādāt. Šoreiz, manuprāt, šis procents var izrādīties augstāks," paziņoja Grostiņš.

Янис Урбанович - Sputnik Latvija
Politika
Urbanovičs: Rīgas domes atlaišanas iemesli nāk no tukša gaisa

Ar iniciatīvu par referenduma rīkošanu par esošās Saeimas sastāva atlaišanu 15. novembrī, nākamajā dienā pēc budžeta pieņemšanas Saeimā, uzstājās organizācijas "Varu Latvijas tautai" un "Centra partija". Pēcāk analoģisku petīciju piereģistrēja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība. Latvijas CVK apvienoja visas petīcijas un to paraksti tiks summēti kopā.

Partijas "Saskaņa" valde uzdeva savām teritoriālajām organizācijām un partijas locekļiem aktīvi piedalīties parakstu vākšanas kampaņā.

Lai plebiscīts notiktu, 12 mēnešu laikā ir jāsavāc un jāiesniedz CVK ne mazāk kā vienas desmitās daļas vēlētāju parakstu, jeb 154 865 cilvēku parakstus. Parakstīties par referenduma rīkošanu var dažādos veidos – portālā latvija.lv, apliecinot parakstu pie zvērinātā notāra, deklarētās dzīvesvietas pašvaldībā, Bāriņtiesā, kura veic notariālas darbības, pie pagasta vai pilsētas pašvaldības vadītāja.

Ziņu lente
0