Bijušie Saeimas deputāti reģistrējas NVA

© Pixabay / ChronomarchieПустой кошелек
Пустой кошелек - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atkārtoti neievēlētiem deputātiem, izņemot kompensācijas trīs mēnešalgu apmērā, pienākas arī bezdarbnieka pabalsts.

RĪGA, 20. decembris – Sputnik. No 66 12. Saeimas deputātiem, kuri neiekļuva jaunā sasaukuma parlamentā, 19 ir oficiāli bezdarbnieki, vēsta LTV raidījums "4. studija".

Pēc vēlēšanām daudzi deputāti, kuri neieguva mandātu vēl uz četriem gadiem, stāstīja par to, ka atgriezīsies iepriekšējā darbavietā vai dosies pensijā. Taču dažiem darba meklējumiem nācies reģistrēties Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Atkārtoti neievēlētiem deputātiem, izņemot kompensācijas trīs mēnešalgu apmērā, pienākas arī bezdarba pabalsts – tā apmērs pirmajos trīs mēnešos sastāda 50-55% no vidējās algas.

Edvards Smiltēns - Sputnik Latvija
Politika
"Nāksies iet strādāt": deputātu jociņi

NVA žurnālistiem pastāstīja, ka bijušie deputāti bezdarbnieku statusā ilgi nepaliek – kvalifikācija viņiem, parasti, ir augsta, un atrast jaunu darbu viņiem ir vieglāk, nekā citiem darba meklētājiem. Taču, neskatoties uz augsto specializācijas līmeni, bijušie deputāti mēdz izmantot NVA pakalpojumus bezdarbniekiem.

"Tie bija dažādi konkurētspējas paaugstināšanas pakalpojumi. Karjeras konsultācijas. Visaktīvāk meklēja darbu ar NVA atbalstu. Daļa – izmantoja piedāvātos kursus. Svešvalodas, ar profesiju saistītus kursus. Paaugstināja kvalifikāciju vai ieguva jaunu," - pastāstīja aģentūrā.

Kas tieši no nestrādājošajiem deputātiem reģistrējies NVA datu bāzē, nav zināms, šī fakta apstiprinājumu žurnālistiem izdevies saņemt tikai no partijas "No sirds - Latvijai" līderes Ingūnas Sudrabas.

Telefonsarunā Sudraba apstiprināja, ka reģistrējusies NVA bezdarbnieku datu bāzē atbilstoši likumam. Paziņoja, ka pagaidām vēl nav atradusi citu darbu un atteicās apstiprināt, vai viņa meklēs to ar NVA palīdzību.

Ziņu lente
0