Rundāles novadā noslīkušais kļuva par septiņdesmit sesto Latvijā 2019. gadā

© pixabayКувшинка
Кувшинка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz gada beigām atlicis pavisam nedaudz laika, un pagaidām noslīkušo statistika Latvijā, par laimi, nav paguvusi panākt pērnā gada statistiku.

RĪGA, 4. novembris – Sputnik. Saskaņā ar statistiku pērn Latvijā noslīka 118 cilvēki, savukārt 2017. gadā – 102 cilvēki, vēsta Mixnews.lv.

2019. gadā jau ir noslīkuši 76 cilvēki. Vakar, 3. novembrī, Rundāles novadā glābēji izvilka no ūdens kārtējo līķi.

Saskaņā ar Eurostat datiem Lietuva un Latvija ir Eiropas čempioni noslīkušo skaita ziņā, rēķinot uz vienu iedzīvotāju. Statistikā tika ņemti vērā nāves gadījumi, kas notikuši nejaušas noslīkšanas rezultātā vannā, baseinā vai dabas ūdenstilpnē (jūra, ezers, upe un strauts).

Tika ziņots, ka Latvijā visbiežāk palīdzību nākas sniegt bērniem, pusaudžiem, sirmgalvjiem un iereibušiem peldētājiem. Pēdējie ne vien aizpeld par tālu, bet arī lec ūdenī no tiltiem.

Latvijas Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests pat laida klajā speciālu video, kurš brīdina pārgalvīgos peldētājus par peldēšanās bīstamību reibuma stāvoklī. Glābēji piedāvā paskatīties, ar ko var beigties peldēšanās alkohola reibumā.

Taču eksperti uzskata, ka šāda situācija ir saistīta ne tikai ar to, ka cilvēki iet ūdenī reibuma stāvoklī. Pēc speciālistu domām, daļa vainas gulstas arī uz varasiestāžu pleciem, kuras velta pārāk maz uzmanības brīdinājumiem par traģēdijām uz ūdens. Netiek rīkotas informatīvas kampaņas, nepietiekama uzmanība tiek pievērsta bērnu peldēt prasmes apmācībām.

Rezultātā aptuveni 40% Latvijas iedzīvotāju neprot peldēt, bet kad redz slīkstošu cilvēku – nezina, kā lai pareizi sniedz viņam palīdzību.

Ziņu lente
0