Latvijā jau noslīkuši 39 cilvēki. Laikapstākļi liek aizmirst drošību

© Brian Mann on UnsplashСледы на песке
Следы на песке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Karstā laikā pie ūdenstilpēm cilvēki izmet no prāta, ka peldēties vajag ne tikai ar prieku, bet arī prātu. Glābēji aicina paturēt prātā drošību.

RĪGA, 20. jūnijs — Sputnik. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) savā lapā Facebook atgādināja, ka jābūt piesardzīgiem peldēšanās laikā.

2019. gadā Latvijā noslīkuši jau 39 cilvēki. Otrdien, 18. jūnijā ūdenstilpēs tika atrasti divi bojāgājuši cilvēki.

Viens cilvēks noslīcis Daugavā, Rīgā. Glābēji saņēma izsaukumu un ieradās pludmalē pie Voleru ielas. Tur atpūtnieki bija ievērojuši, ka kāds peldētājs ilgu laiku neparādās virs ūdens. Viņa meklējumos tika iesaistīti ūdenslīdēji. Pēc aptuveni stundu ilgiem meklējumiem līķis tika atrasts aptuveni 4 metru dziļumā 15 metrus no krasta. Vēl viens cilvēks noslīcis Liepājā. Viņš tika atrasts Karostas kanālā.

VUGD atzīmēja, ka tamlīdzīgas traģēdijas visbiežāk notiek karstā, saulainā laikā, jo daudzi dod priekšroku atpūtai pludmalēs, sauļojoties un peldoties. Pie tam cilvēki kļūst vieglprātīgi un izmet no prāta drošību.

Jāpiebilst, ka bieži traģēdijas izraisa alkohols. VUGD pat publicēja video ierakstu par to, cik bīstami ir peldēties iereibušam.

"Pirms brīvdienām un atpūtas noskaties video par to, kā var beigties peldēšanās alkohola reibumā," aicināja glābēji.

VUGD atgādināja, ka iereibuša cilvēka reakcija un koordinācija ir lēnāka, taču pie tam viņš kļūst drošāks un pārstāj adekvāti novērtēt situāciju un reaģēt uz bīstamu stāvokli. Tādā gadījumā situācija var beigties ļoti bēdīgi.

Taču pat tad, ja cilvēks nav lietojis alkoholu, tas negarantē drošību peldes laikā. Nav ieteicams rīkoties pārgalvīgi, piemēram, lēkt ūdenī nepārbaudītās vietās vai aizpeldēt tālu prom no krasta.

Ziņu lente
0