Politika

Vairāk zonu, mazāk gadu: koalīcija piekrīt aizliegt atkritumu monopolu izveidi

© Sputnik / Sergey MelkonovПикет – "Нет монополии! Нет TIrIga" у здания Рижской думы
Пикет – Нет монополии! Нет TIrIga у здания Рижской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daļa valdošās koalīcijas partneru piedāvā pieņemt Atkritumu apsaimniekošanas likuma grozījumus pēc iespējas ātrāk, lai pagūtu līdz ārkārtas stāvokļa beigām Rīgā.

RĪGA, 22. oktobris – Sputnik. Valdošā koalīcija atbalstījusi grozījumus, saskaņā ar kuriem Rīgā un citās lielās pašvaldībās atkritumu apsaimniekošanas jomā būs jānodrošina konkurence, vēsta TV3.

Izmaiņas Atkritumu apsaimniekošanas likumā tiek piedāvātas ar nolūku vairs nepieļaut situācijas, kura izveidojās Rīgā, kad Konkurences padomei nācās iejaukties, lai atkritumu izvešana netiktu pilnībā nodota monopolistam "Tīrīga" uz 20 gadiem.

"Uzlikt maksimālo termiņu – ne vairāk par 10 gadiem. Lielākajām pašvaldībām jānodrošina vismaz divas zonas, bet Rīgai vismaz trīs. Jābūt reālai konkurencei starp uzņēmumiem," skaidro "Attīstībai/Par!" frakcijas vadītājs Daniels Pavļuts.

Koalīcija šādiem grozījumiem piekrīt, nav kopsaucēja tikai jautājumā par to, cik drīz tie ir jāievieš, – daļa partneru piedāvā pasteigties, jo 11. decembrī beidzas Rīgā ieviestais ārkārtas stāvoklis. Citi uzsvēra, ka sākumā ir jāsaņem Konkurences padomes slēdziens.

Пикет – Нет монополии! Нет TIrIga у здания Рижской думы - Sputnik Latvija
Deputātu jaunā ideja: par atkritumu haosu Rīgā samaksās reģionu iedzīvotāji

Tam piekrīt arī Rīgas domes opozīcija.

"Šie likuma grozījumi var dot tiesisku pamatu pārkāpt Konkurences padomes nolemto. Ja padome atbalsta šādu virzību, tā varētu rīkoties," norādīja Rīgas domes "Vienotības" frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis.

Tikmēr Rīgas domes vadība plāno iedalīt galvaspilsētu četrās zonās un noslēgt līgumus ar darbu izpildītājiem uz septiņiem gadiem. Jaunais tenderis varētu tikt izsludināts novembra sākumā.

Ziņu lente
0