Bruņoti un bīstami: KNAB iegādāsies ieročus par 18 tūkstošiem eiro

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasII Европейские игры. Пулевая стрельба
II Европейские игры. Пулевая стрельба - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Likums Par policiju dāvā KNAB darbiniekiem tiesības glabāt un nēsāt dienesta vai personīgos šaujamieročus un noteiktos apstākļos izmantot tos līdztekus speciālajiem līdzekļiem un fiziskam spēkam.

RĪGA, 1. oktobris — Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atvēlēs pistoļu iegādei 18 tūkstošus eiro, vēsta Mixnews.lv. Iepirkuma pretendentu pieteikumi tiek pieņemti līdz 18. oktobrim, piegādes plānotas līdz 20. decembrim.

Birojs atteicies sniegt jebkādus sīkākus komentārus šajā jautājumā, taču paskaidroja, ka KNAB darbiniekiem ir tiesības glabāt un nēsāt dienesta vai personīgos šaujamieročus un pielietot tos atbilstoši likumam "Par policiju".

Работа в офисе - Sputnik Latvija
Kā kļūt par ziņotāju: KNAB skaidro

Iepriekš vēstīts, ka no 2019. gada 1. maija Latvijā stājies spēkā likums par ziņotāju aizsardzību, kuri snieguši informāciju par korupciju vai krāpšanos savā darbavietā. Pienākums strādāt ar ziņotājiem tiks uzdots Valsts kancelejai.

KNAB atzīmēja, ka ziņotājs nevar būt anonīma persona, kam ir informācija par iespējamu krāpšanos, kas var kaitēt sabiedriskajām interesēm. Ziņotājam ar vērtīgu informāciju ir jāvēršas resorā un jāaizpilda atbilstoša forma. Pie tam ziņotājam garantēta anonimitāte.

Jebkurš darbinieks var paziņot par korupciju, krāpšanos, amatpersonu pārkāpumiem, iespējamiem bīstamiem produktiem, negodīgu konkurenci, cilvēktiesību pārkāpumiem, celtniecības noteikumu pārkāpumiem, apkārtējās vides piesārņošanu.

Likuma pieņemšanu pavadīja ilgas diskusijas. Valda bažas, ka likumu varētu izmantot apmelotāji, cilvēki, kas vēlas izrēķināties ar pretiniekiem vai novākt konkurentus, slēpjoties aiz likumā garantētās anonimitātes.

Ziņu lente
0