Kur Latvijā ir visdārgākā un vislētākā apkure

© pixabay / ArcaionРадиатор отопления
Радиатор отопления - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagājušā gada apkures sezonā siltumenerģijas tarifs Daugavpilī bijis viens no augstākajiem visā Latvijā.

RĪGA, 27. septembris – Sputnik. Visdārgākā centrālā apkure Latvijā šosezon ir Siguldā, bet vislētākā – Daugavpilī, vēsta Gorod.lv ar atsauci uz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas informāciju.

Siguldā, kur siltumapgādi nodrošina uzņēmums Wesemann-Sigulda, tarifs sastāda 60,92 eiro par megavatstundu. Otrajā vietā ierindojās Cēsis, kur uzņēmums "Cēsu siltumtīkli" piedāvā tarifu 60,58 eiro par megavatstundu. Trešajā vietā atrodas Valmiera, kur ar apkuri nodarbojas "Valmieras ūdens", piedāvājot iedzīvotājiem tarifu 58,06 eiro par megavatstundu.

Мужчина проверяет систему отопления - Sputnik Latvija
Vainīgi Rīgas iedzīvotāji un vecais piegādātājs: RNP par apkures problēmām galvaspilsētā

Talsos šajā apkures sezonā nāksies maksāt pēc tarifa 57,90 eiro par megavatstundu, Saldū – 56,86 eiro par megavatstundu, Salaspilī – 55,24 eiro par megavatstundu.

Liepājas iedzīvotājiem piedāvāts tarifs 54,95 eiro par megavatstundu, Ventspilī – 54,90 eiro par megavatstundu, Jūrmalā – 54,61 eiro par megavatstundu, Jelgavā – 54,28 eiro par megavatstundu.

Rīgā, kur siltumapgādi nodrošina uzņēmums "Rīgas siltums", šajā apkures sezonā darbosies tarifs 51,90 eiro par megavatstundu. Atļauju tarifu palielināšanai "Rīgas siltums" pieprasīja regulatoram 2017. gadā pēc dabasgāzes tirgus atvēršanas: toreiz parādījās neparedzēti izdevumi, kas saistīti ar augstākām dabasgāzes cenām un iepērkamo siltumenerģiju.

Republikas pilsētu vidū viszemākie apkures tarifi ir Olainē, Dobelē un Daugavpilī. Tā, piemēram, Olainē, kur apkuri nodrošina "Olaines ūdens un siltums", iedzīvotājiem piedāvāts tarifs 46,45 eiro par megavatstundu, savukārt Dobelē ("Dobeles enerģija") – 45,01 eiro par megavatstundu. Viszemākais tarifs šajā apkures sezonā ir Daugavpilī, kur "Daugavpils siltumtīkli" piegādā siltumenerģiju pēc tarifa 44,59 eiro par megavatstundu.

Мусорные пакеты - Sputnik Latvija
Apkure no atkritumiem: veids kā novērst tarifu kāpumu vai problēmu cēlonis

Atzīmēsim, ka vēl pagājušajā apkures sezonā siltumenerģijas tarifs Daugavpilī sastādīja 57,88 eiro par megavatstundu un bija viens no augstākajiem Latvijā. Taču šī gada janvārī mēra krēslu Daugavpilī ieņēma Andrejs Elksniņš, kurš paziņoja, ka siltumenerģijas tarifu noregulēšana iedzīvotājiem kļūs par vienu no pilsētas prioritārajiem uzdevumiem.

Saskaņā ar Swedbank datiem, viszemākie komunālie izdevumi ziemas mēnešos ir Daugavpilī dzīvojošajām ģimenēm (vidēji 166 eiro), bet visaugstākie – Jēkabpilī (200 eiro). Jēkabpilij seko Valmiera un Liepāja ar vidējiem rēķiniem attiecīgi 197 un 195 eiro. Par spīti izplatītam viedoklim, Rīgā šie izdevumi ir vieni no zemākajiem, vidēji tie sasniedz 186 eiro.

Taču, izvērtējot kopējo mājokļa izmaksu attiecību pret ģimenes ikmēneša ienākumiem, noskaidrojās, ka vismazākais mājokļa izmaksu slogs ir rīdziniekiem, bet vislielākais – jēkabpiliešiem.

Ziņu lente
0