Zarnu infekcijas Siguldā konstatētas gandrīz piecdesmit cilvēkiem

© Sputnik / Anton Denisov / Pāriet pie mediju bankasЗабор крови для исследования на наличе инфекций
Забор крови для исследования на наличе инфекций - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Siguldā joprojām saglabājas spēkā drošības pasākumi – pilsētā vēl joprojām tiek nodrošināts monitorings.

RĪGA, 23. septembris — Sputnik. Kopš laika, kad atbildīgās iestādes sākušas situācijas monitoringu Silgudā, dažādas zarnu infekcijas slimības konstatētas 46 iedzīvotājiem, intervijā Latvijas Radio teica Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš apstiprināja, ka līdz ar monitoringa sākumu centrs saņem informāciju par katru gadījumu, kad Siguldā vai tās apkaimē konstatēta saslimšana ar zarnu infekcijas simptomiem.

Во время работы в вирусологической лаборатории - Sputnik Latvija
Jauni cietušie: vēl četri bērni no Siguldas nogādāti slimnīcā

Līdz šim SPKC saņēmis informāciju par 46 saslimšanas gadījumiem, tostarp 39 bērniem. Kopš septembra pirmās nedēļas nav konstatēts neviens jauns inficēšanās gadījums ar zarnu nūjiņu "E.coli" – šī infekcija diagnosticēta pieciem bērniem un vienam pieaugušajam. Salmoneloze diagnosticēta deviņiem bērniem no diviem bērnudārziem, kuros ēdināšanu nodrošināja viens uzņēmums.

 Perevoščikovs konstatēja: pašlaik var secināt, ka saslimušos bērnus vieno vietas, kuras viņi apmeklēja, un ēdinātājs, kas viņiem nodrošināja pārtiku. Pārbaude parādīja, ka ēdinātājs ir uzņēmums "Baltic Restaurants Latvia".

Iepriekš Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) veikto analīžu rezultāti apliecināja: uzņēmuma "Baltic Restaurants Latvia" darbinieki nav ievērojuši personīgās higiēnas prasības un pieļāvuši pārkāpumus tīrīšanas un dezinfekcijas pasākumu veikšanā. Pašvaldība lauzusi sadarbības līgumu ar uzņēmumu.

SPKC pārstāvis informēja, ka Siguldā joprojām saglabājas spēkā drošības pasākumi – pilsētā vēl joprojām tiek nodrošināts monitorings. Pagājušajā nedēļā tika atcelti Bērnu dienas, Olimpiskās dienas un Mobilitātes nedēļas pasākumi.

Ziņu lente
0