Neatbalstīsim ienaidnieka ekonomiku! – nacionālpatrioti sajūsmā par Depo dzirdētu sarunu

© Sputnik / Sergey MelkonovРождественский рынок на Домской площади в Риге
Рождественский рынок на Домской площади в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tēvs, kurš atteicies pirkt dēlam Krievijā ražotu preci, jo nevēloties atbalstīt "ienaidnieka ekonomiku" sacēlis vētrainu strīdu Twitter lietotāju starpā.

RĪGA, 20. septembris — Sputnik. Tēva un dēla saruna, par ko pastāstīja Jaunās konservatīvās partijas loceklis Indars Melzobs, licis Twitter lietotājiem sadalīties divās nesamierināmās nometnēs. Vieni ir sajūsmā par vīrieša rīcību, citi to nosoda un šausminās, kā bērnos tiek audzināts naids.

JKP loceklis Indars Melzobs savā lapā Twitter publicēja tēva un dēla sarunu, ko noklausījies Depo.

"Šorīt noklausīta saruna veikalā Depo starp tēti un dēlu ~5g.:

D - Tēti, ņemam šito!

T - Nē, dēls, tās ražotas Krievijā! Neatbalstīsim ienaidnieka ekonomiku!

​Nacionālpatriotu pārstāvji steigšus pauda sajūsmu par tēva pareizo viedokli.

Piemēram, politologs, bijušais Saeimas deputāts Veiko Spolītis, šķiet, aiz sajūsmas zaudējis valodu, - savā komentārā viņš aplaudē par tādu audzināšanu.

​"Prātīgs tētis," lakoniski atzīmēja lietotājs sagrimeto.

​​​"Interesanti, ka Dirol košļajamās gumijas arī ražo Krievijā. Nepērku," par savu pieredzi vēstīja "Vienotības" loceklis Jānis Lazdāns.

​Savukārt Druvis Ozols paziņoja, ka atteicies no krievu vodkas un jau piecus gadus dzer tikai Ukrainā un Baltkrievijā ražotus stipros dzērienus.

​Daži gan apšaubīja, vai tāda pieeja ir prātīga.

"Pareiza doma, bet jāsaka ka ne viss, kas ir nācis no Krievijas, ir ienaidnieka atbalstīšana…" pievērsa uzmanību Māris Greidāns.

​"Tētim žetons," par tādu soli sajūsmā bija Dzintra Simpson.

​Tomēr daudzi komentētāji, šķiet, uzskata, ka tēva rīcība ir nesaprātīga un kurina naidu. Dažiem pat radās aizdomas, ka Melzobs pats izdomājis sarunu.

"Jā, tagad ir tāds žanrs tvitterī, kad to, ko patiesībā saka pats, atstāsta kā noklausītu sarunu. Nesen kaut kur bija divas meitenes par 5G kaitīgumu," pasmējās lietotājs kombinators.

​"Tētim žetons par ko? Par to ka kodē dēlu uz naidu?" taujāja lietotājs graiksts.

​​"K - kaimiņu būšana," sarkastiski  atgādināja saolin.

​"Debīlisms, jo Depo 90% nāk no Krievijas, Polijas, Baltkrievijas. Vēl lielāks prikols - lielākā daļa lielo Latvijas uzņēmumu pieder krieviem," konstatēja Sandis.

​​"Viņi atbrauca uz Depo ar velosipēdiem? Jo nafta mūsu apvidū pārsvarā nāk no Krievijas," ar izsmieklu apjautājās Jānis.

​Dažus viedokļus var atstāt bez komentāriem.

​"Vienkārši idioti tādi vecāki," secinhājka Oļegs Teļkovs.

​Jāpiebilst, ka sabiedrībā Latvijā nereti izceļas skandāli – īpaši norūpējušies nacionālpatrioti aicina boikotēt uzņēmumu preces un pakalpojumus, kas lieto krievu valodu.

Piemēram, nesen uzbrukumu pārcieta veikals Alfa, kurā parādījies repa izpildītāja Timati veikals. Skandāls izcēlās tāpēc, ka veikala sortimentā līdztekus Black Star Wear modes apģērbu līnijai pārstāvēti arī apģērbi "Krievijas Armija".

Ziņu lente
0