Slēdziet Timati veikalu Rīgā! Nacionālisti atraduši uzrakstus krievu valodā

© Sputnik / Sergey MelkonovОткрытие нового корпуса торгового центра Alfa
Открытие нового корпуса торгового центра Alfa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stilīgā apģērba veikala Black Star Wear atvēršana Rīgā neiztika bez skandāla - nacionālistiem traucēja uzraksti krievu valodā .

RĪGA, 9. septembris – Sputnik. Repera Timati veikals, kas pirms dažām dienām tika atklāts Rīgas tirdzniecības centrā "Alfa", jau ir piesaistījis sev milzīgu sabiedrisko aktīvistu uzmanību, vēsta BB.lv.

Skandāls izcēlās, jo veikala sortimentā, izņemot Black Star Wear stilīgo apģērbu līniju, tiek pārdots arī "Armija Rossiji" ("Krievijas armijas") apģērbs. Fotogrāfijas no veikala Facebook publicēja viena no pircējām Linda Rumka. Uzraksts uz cenas zīmes "Nedēļas prece" rakstīts latviešu un krievu valodā, kas izraisījis Lindas sašutumu.

"Nedēļas vilšanās - jaunā Alfa! Nopietni?" uzrakstīja viņa zem fotogrāfijām. Facebook lietotāja Vineta Žilinska komentāros uzrakstīja: "Pirmā krievu valoda? Tādas preces? Varbūt uzorganizēt Alfai boikota akciju par šo?!"

Daži sabiedriskie aktīvisti aicināja arī Latvijas Iekšlietu ministriju un tirdzniecības centru slēgt Timati veikalu.

Krievu valoda Latvijā

Taču jāatzīst, ka skandālā, kas saistīts ar krievu valodu Latvijā, vairs nav nekā pārsteidzoša. Piemēram, pagājušajā nedēļā latviešu žurnāliste Elita Veidemane apsūdzēja dziedātāju Laimu Vaikuli par to, ka Jūrmalas svētkos nevēlās nolaisties "līdz nacionālo aborigēnu līmenim" un runāja uz skatuves lielākoties krievu valodā.

Учебники на русском и латышском языках - Sputnik Latvija
Ar krieviem mierīgi runāju krieviski: latvietis par krievu valodas nepieciešamību Latvijā

Cits stāsts notika arī 2019. gada augusta sākumā kādā no degvielas uzpildes stacijām. Sabiedriskās organizācijas "Nāc līdzās" pārstāve Saram Freiberga sarīkoja veselu skandālu dēļ tā, ka vienā no Circle K uzpildes stacijām pārdevēja uzrunāja viņu krievu valodā.

Atgādināsim, ka ikdienas cīņa par latviešu valodu Latvijā dažkārt gūst visneticamākās un kroplīgākās formas, dažkārt novedot pie absurdiem sadzīviskiem konfliktiem, un histērija katru dienu uzņem apgriezienus.

Krievijas repa izpildītāja Timati zīmols Black Star Wear atvēra pirmo veikalu Latvijā. Tas ir pirmais šīs franšīzes oficiālais veikals Latvijā. Visām tirdzniecības vietām, kas līdz šim bijušas Latvijā, bija tikai multizīmola partneru vienošanās un nekāda sakara ar Black Star Wear tiem nebija.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Black Star Wear kopā ar veikalu tīklu "Armija Rossiji" izveidoja jaunu kolekciju "Melnā zvaigzne". Reperis pastāstīja, ka viņam tā esot ļoti svarīga kolekcija, kuru komanda gatavoja vairāk nekā pusgadu.

Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Parunā krieviski, un uzreiz kļūst labāk: Vējonis sniedza padomu jaunajai varai

"Voentorg" norādīja, ka Black Star Wear un veikalu tīkls "Armija Rossiji" apvienoja kopīgas vērtības: "pārliecinātu līderību, patriotismu, uzmanību detaļās un pilnu pārliecību katrā sekojošā solī".

Pirmizrādes skates laikā, kura notika 2019. gada 27. maijā, Timati uzdāvināja jaku no jaunās kolekcijas aizsardzības ministram Sergejam Šoigu. Reperis stāstīja, ka ir pateicīgs ministrijai par to, ka tā atsaucās uz viņa paziņojumu par sadarbību.

Ziņu lente
0