Pietiek! Dombrava vairs nevēlas maksāt dzērājiem un sliņķiem

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālās apvienības deputāts Jānis Dombrava sociālajos tīklos izteicies par netaisnību sociālo pabalstu sistēmā.

RĪGA, 19. septembris — Sputnik. Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Visu Latvijai! - TB/LNNK Jānis Dombrava savā Facebook pauda viedokli par sociālo pabalstu izmaksu sistēmu. Pēc viņa domām to vajadzētu pārskatīt, lai nauda nenokļūtu negodīgu cilvēku rokās.

"Jautājums par bezdarbnieku pabalsta izmaksu ir radījis plašāku diskusiju par sociālo pabalstu sistēmu kopumā. Realitātē sabiedrība maksā milzīgas summas sociālos pabalstos un atvieglojumos, bet ieguvums ir niecīgs. Lielu daļu atbalsta saņem, nevis godīgi strādājoši cilvēki, tādi, kuriem ir radušās īslaicīgas problēmas dzīvē vai invalīdi, bet gan tādi, kuri nav motivēti rūpēties par sevi un sabiedrību. Ievērojamu atbalstu saņem personas, kurus sabiedrība dēvē par dzērājiem un sliņķiem.
Pārāk ilgi daudzi politiķi un sociālie dienesti ir uzskatījuši, ka atbalsts ir jāsniedz, piemēram, fiziski stipram vīrietim, kurš nevēlas strādāt, lai viņš neietu zagt, nevis, piemēram, ģimenei ar bērniem, kur vecāki strādā vairākos darbos, lai nodrošinātu ģimeni. Šī vecā sistēma ir jāsalauž. Valsts atbalstam ir jābūt primāri veltītam cilvēkiem, kuri rūpējas par valsti un tiem, kuri fizisku ierobežojumu dēļ nevar vairs parūpēties par sevi" – uzrakstīja deputāts.

Komentētāji neviennozīmīgi izturējās pret Dombravas posteni. Viens no lietotājiem uzrakstīja, ka būtu labi veikt parlamenta reformu, un deva Saeimai padomu, kā ietaupīt riktīgu naudas summu: samazināt deputātu skaitu vismaz līdz 70, bet atbrīvojušos naudu nodot skolotājiem un ārstiem.

Otrs komentētājs atzīmēja, ka tad ir jāsamazina arī invaliditātes pabalsts, jo klīst baumas, kā arī to dīkdieņi izmanto naudas saņemšanai.

Красная дорожка Рижского бала. Министр благосостояния Рамона Петравича - Sputnik Latvija
Petraviča: nākamgad samazināsies bezdarba pabalsti

Dombrava bieži nonāk neveiklās situācijās sociālajos tīklos, un saņem kritikas vilni savā adresē, piemēram, pagājušajā nedēļā viņš publicēja savā lapā Twitter posteni par to, ka debess ķermeņi ir bīstami Zemei. Viņu iedvesmoja nesenais bolīda lidojums pāri Latvijai.

"Var satraukties par cilvēku ietekmi uz klimata pārmaiņām, bet ja šāds debess ķermenis ietriektos Zemē, tad sekas būtu tūlītējas un ļoti postošas," rakstīja politiķis.

Jāņa Dombrovska komentārs par jauno draudu no debesu ķermeņiem uzreiz kļuva par iemeslu, lai izsmietu politiku, daži sociālo tīklu lietotāji pat pieņēma, ka Jāņa Dombravas profils bija uzlauzts.

Lietotāji atzīmēja, ka lidojošais objekts bija pārāk mazs, lai radītu kaut kādus bojājumus teorijā. Turklāt tas nodegtu atmosfērā, pat nepietuvojoties zemes virsmai.

Ziņu lente
0