Ministrijām uzdeva pārbaudīt skolu un bērnudārzu pusdienas

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Siguldā atklātie pārkāpumi likuši premjerministram Krišjānim Kariņam aizdomāties par to, kas notiek ar bērnu ēdināšanu izglītības iestādēs.

RĪGA, 18. septembris – Sputnik. Premjerministrs Krišjānis Kariņš lūgs atbildīgās iestādes audita laikā noskaidrot, kā norit bērnu ēdināšana mācību iestādēs. Par to viņš paziņoja LNT raidījuma "900 sekundes" intervijā.

Kariņš pateica, ka vērsīsies ar šādu lūgumu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un Zemkopības ministrijā.

Pēc viņa teiktā, Siguldā notiekošais rada lielu uztraukumu, un rodas jautājums, vai tas ir absolūts izņēmums vai arī tā notiek arī citviet. Ja trūkumi pastāv arī citās vietās, ir jāmaina sistēma, uzskata viņš.

В школьной столовой - Sputnik Latvija
Siguldā bērnudārzs ēdinājis bērnus nelegāli

Premjers novēlēja saslimušo bērnu vecākiem pacietību, kā arī atveseļošanos visiem saslimušajiem.

Iepriekš noskaidrojās, ka viens no Siguldas bērnudārziem, kur zarnu infekcijas dēļ bērni nonāca slimnīcā, nebija reģistrēts Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) un nebija tiesīgs ēdināt bērnus ar pusdienām.

Tāpat pārbaužu laikā Siguldas izglītības iestādes tika atrastas vēl divas PVD nereģistrētas mācību iestādes – "Pumpurdārzs" un skola "Baltais flīģelis". Turklāt noskaidrojās, ka starp mācību iestādēm tiek īstenoti nelegāli pārtikas produktu pārvadājumi. Visos gadījumos ierosināta administratīvā pārkāpuma lieta.

Kopumā epidemioloģiskā izmeklēšana atklāja zarnu infekcijas simptomus 32 cilvēkiem, tostarp 28 bērniem un četriem darbiniekiem piecās Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs.

Ziņu lente
0