Muris staigā pa galdu: Rīgas kaķi iejutušies Annas Vladovas kabinetā

© Sputnik / Sergey MelkonovКот Кузя в Рижской думе
Кот Кузя в Рижской думе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kuzjam noteikta diēta, bet Muris ļoti interesējas par Rīgas domes dokumentiem – kā klājas abiem slavenākajiem kaķiem Latvijā.

RĪGA, 13. septembris — Sputnik. Rīgas vicemēre Anna Vladova pastāstījusi, kā Rīgas kaķi Kuzja un Muris pārdzīvojuši varas maiņu pilsētā, stāsta LTV.

Kaķi ir Rīgas domes neoficiālie darbinieki kopš 2011.gada, kad toreizējais galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs paņēma dzīvniekus no patversmes Ulubele. Taču kopš Ušakovs pametis pilsētas mēra posteni un strādā Eiropas Parlamentā abu kaķu dzīve mainījās uz slikto pusi – tagadējam mēram Oļegam Burovam ir alerģija pret kaķiem.

Официальные рижские коты - Кузя и Мурис - Sputnik Latvija
"Man vispār pret viņiem ir alerģija": Oļegs Burovs stāsta par Kuzjas un Mura likteni

Avoti Rīgas domē stāstīja, ka kaķi ļoti ilgojas pēc pazīstamiem cilvēkiem – pēc Ušakova ievēlēšanas EP darbu domē zaudējuši arī mēra sekretāri – un Muris pat vairākkārt pārdzīvojumu dēļ nokārtojis vajadzību uz krēsliem.

Tomēr galu galā viss nokārtojies – kaķi pārvācās uz galvaspilsētas jaunās vicemēres Annas Vladovas kabinetu, kura dzīvniekus ļoti mīl.

Politiķe pastāstīja, ka jautājums par kaķu pārvākšanos tika nokārtots jau sen.

"Kad mani ievēlēja par vicemēru, bija skaidrs, ka viņi abi divi dzīvos pie manis. Savādāk viņi dzīvotu kaut kur citur, ar mani kopā. Tā kā tas jau bija sen sarunāts. Kuzjam uzreiz viss ir kārtībā, viņš jūtas, kā saimnieks šeit. Murim drusku savādāk gāja, bet tagad mēs mīlam viens otru, tā ka viss ir kārtībā," pastāstīja Vladova.

Kaķu uzturēšana nav iekļauta Rīgas domes budžetā. Par abiem runčiem tagadējā Rīgas domes vicemēre Anna Vladova rūpējas jau ilgus gadus - no savas kabatas viņa tērē aptuveni 45 eiro mēnesī, lai kaķiem nodrošinātu pārtiku, smiltis un citas nepieciešamas lietas.

Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
LTV: Ušakovs un Ameriks balotēsies Eiropas Parlamentā

"Viņi pārsvarā ēd sauso barību, dažreiz konservus. Kuzjam un Murim tagad ir īpaša barība, jo Kuzja tā kā drusku resnāks palicis. Viņiem ir neliela diēta, bet viņi labi ēd," stāstīja Vladova.

Tāpat politiķe piezīmēja, ka viņai somiņā vienmēr ir ierīce, kas attīra apģērbu no spalvām.

"Muris sēž uz kakla visu laiku, viņš staigā pa galdu un, kad es strādāju ar papīriem, viņš kopā ar mani strādā. Sēž blakus," stāstīja Vladova.

Ziņu lente
0