Latvijā norisinās neparasta akcija: aizved ģimeni uz restorānu – palīdzi bērniem tikt uz skolu

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasПодготовка к новому учебному году
Подготовка к новому учебному году - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas labākie šefpavāri aicina atzīmēt mācību gada sākumu un palīdzēt maznodrošinātām ģimenēm ar sagatavošanos skolai.

RĪGA, 2. septembris – Sputnik. Pirmdien, 2. septembrī, visā Latvijā norisinās akcija "Aizved savējos uz restorānu – palīdzi citiem tikt uz skolu", vēsta labdarības organizācija "SOS Bērnu ciemati".

Visiem gribētājiem tiek piedāvāts pavakariņot un izdarīt labu lietu – 10% no restorānu ienākumiem tiks nodoti organizācijas "SOS Bērnu ciemati" kontā, lai atbalstītu maznodrošinātus bērnus un iepirktu visu nepieciešamo mācību uzsākšanai.

Organizatori cer savākt 20 tūkstošus eiro. Kopumā projektā piedalās 128 restorāni un kafejnīcas visā valstī. Tuvāko iespējams atrast kartē.

Благотворительный домик Laima - Sputnik Latvija
Sapņi piepildās: labdarības namiņš "Laima" palīdzējis 1500 bērniem

Šāda akcija Latvijā tiek rīkota kopš 2015. gada.

Organizācija "SOS Bērnu ciemati" atbalsta bērnus, kuri palikuši bez vecākiem. Visbiežāk tie ir tā dēvētie sociālie bāreņi – viņu vecāki ir dzīvi, taču tiem ir atņemtas vecāku tiesības. Organizācijas darbinieki speciālos ciematos cenšas radīt šiem bērniem labvēlīgus un drošus apstākļus.

"SOS Bērnu ciemati" ir starptautisks projekts, kurš radies Austrijā pirms gandrīz 70 gadiem. Latvijā organizācija parādījās pirms 21 gada, šodien tā sadarbojas ar 25 pašvaldībām.

Ziņu lente
0