"Latvijas Valsts ceļi" vadītājs: pērn bijis Latvijas ceļiem labākais gads

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasУкладка асфальта
Укладка асфальта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šobrīd Latvijā puse ceļu atrodas labā stāvoklī, savukārt otrajai pusei ir nepieciešama rekonstrukcija.

RĪGA, 27. augusts – Sputnik. Pagājušais gads kļuva par labāko Latvijas ceļu infrastruktūras vēsturē, paziņoja uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) vadītājs Jānis Lange radio Baltkom ēterā.

"Ceļu un ceļu objektu pārvaldi Satiksmes un darba ministrija nodibināja pirms gandrīz 100 gadiem. Taču ceļi Latvijā ir vecāki par 100 gadiem. Kad valsts attīstījās, arī ceļi kļuva labāki. Kad bija karš, arī ceļi sabruka. Tā var sekot līdzi valsts attīstībai, es neizceļu ceļu infrastruktūru kā atsevišķu sistēmu," pateica Lange.

Pēc viņa sacītā, šobrīd Latvijā puse ceļu atrodas labā stāvoklī, pārējiem ir nepieciešama rekonstrukcija, līdzīgi kā tiltiem.

Грунтовая дорога - Sputnik Latvija
Ātrie nenokļūs, līdz skolai netiksi: ceļi Latvijā ir īsta katastrofa

"Diemžēl, nevar teikts, ka vērojama uzlabošanās tendence. Deficīts kļūst arvien lielāks un lielāks. Uzlabojas tikai viens segments – galvenie ceļi. Nākamgad atlikušajiem darbiem ieplānoti 22 miljoni eiro. mēs ceram, ka lielas investīcijas nāks no valsts budžeta. Satiksmes ministrija pieprasīja papildu 70 miljonus eiro. Tad jau redzēsim… Pagājušais gads bija viens no labākajiem Latvijas ceļu vēsturē. Šis gads arī ir labs – darbu apjoms sastāda aptuveni 1000 kilometru," nobeigumā sacīja LVC vadītājs.

Saskaņā ar Ceļu būvētāju asociācijas "Latvijas ceļu būvētājs" (LCB) datiem, Latvijā sliktā vai ļoti sliktā stāvoklī ir aptuveni 25% galveno ceļu un vairāk nekā 40% reģionālās nozīmes ceļu.

Saskaņā ar Pasaules ekonomikas foruma ekspertu secinājumiem, Latvijas autoceļi, ir vieni no sliktākajiem pasaulē. Tiek uzsvērts, ka pēdējo desmit gadu laikā situācija nav uzlabojusies. Ceļu kvalitātes ziņā Latvija ieņēma 109. vietu pasaulē, savukārt ES ceļi ir sliktāki tikai Rumānijā un Maltā.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis slikto ceļu infrastruktūru uzskata par vienu no galvenajiem iemesliem avāriju lielajam skaitam valstī.

Ziņu lente
0