OIK komisija: neviens nav pārbaudījis koģenerācijas stacijas

CC0 / PublicDomainPictures / Ветрогенераторы
Ветрогенераторы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjerministrs nav sniedzis atbildes, Ekonomikas ministrija "lej ūdeni": OIK izmeklēšanas komisija saskārusies ar kārtējām problēmām.

RĪGA, 20. augusts — Sputnik. Pirmdien, 19.augustā notika obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas izvērtēšanai izveidotās izmeklēšanas komisijas sēde, kurā tika novērtēta pieprasītā informācija par izsniegtajām OIK licencēm un amatpersonu lēmumiem.

Komisija secināja, ka mēneša laikā valsts premjerministrs Krišjānis Kariņš nav sniedzis atbildi uz komisijas pieprasījumu, vēsta  TV3.

Государственная полиция Латвии - Sputnik Latvija
Krāpšanās miljonu eiro apmērā: policija Latvijā pārmeklējusi septiņas elektrostacijas

Komisijas vadītāja Ieva Krapāne (KPV LV) uzskata, ka tādējādi Kariņš demonstrējis necieņu pret Latvijas tautu un komisijas darbu.

Komisija nolēma nosūtīt atkārtotu vēstuli, pieprasot atbildi trīs dienu laikā.

Papildu pieprasījums tiks nosūtīts arī Ekonomikas ministrijai – 16.augustā OIK izmeklēšanas komisija saņēma resora atbildes par licencēm un amatpersonām, kas saistītas ar OIK. Atbilžu apjoms – 3200 lapas. Komisija nonāca pie slēdziena, ka ministrija dažkart sniegusi pārlieku virspusīgas atbildes, tāpēc tagad pieprasīs papildu ziņas.

JKP pārstāvis, deputāts Sandis Riekstiņš uzskata, ka ministrija "lej ūdeni", padarot sarežģītāku parlamentāro izmeklēšanu.

"Šodienas sēde ļoti vispārīga. No tā, kas saņemts, jēga nekāda," pauž komisijas loceklis, deputāts Viktors Valainis (ZZS).

Deputāti konstatēja, ka patiesībā neviens nav pārbaudījis, vai pastāv koģenerācijas stacijas, kas saņēmušas licences OIK sistēmā.

Šī bija pirmā sēde, kurā piedalījās deputāts Jānis Ādamsons ("Saskaņa"). Viņš pauda izbrīnu par darba organizāciju. Politiķis apjautājās, vai komisijas locekļiem ir sadalīti uzdevumi, taču izrādījās, ka tas vēl nav izdarīts.

Ветрогенераторы - Sputnik Latvija
OIK afēra: deputāti sola jaunas krimināllietas

Nākamā OIK sistēmas izmeklēšanas komisijas sēde ieplānota 26.augustā.

Jau vēstīts, ka komisijas iepriekšējā sēdē Ieva Krapāne paziņoja: deputātiem ir pamatotas aizdomas krimināllietu ierosināšanai, un uzaicināja piedalīties sēdēs prokuroru.

OIK – elektrības cenas daļa, ko valsts novirza alternatīvās enerģētikas nozares atbalstam, dotējot mazās HES, vēja parkus, biomasas pārstrādi, biogāzes stacijas un citus elektroenerģijas ražotājus no atjaunojamajiem resursiem, OIK atbalsta mehānisms Latvijā darbojas kopš 2008.gada, taču pēdējos gados izraisījis virkni skandālu un aizdomu par krāpšanos.

Ziņu lente
0