IeM motivē dienestam: Latvija iegādāsies jaunus formastērpus par 2,6 miljoniem eiro

© Sputnik / BaltNews.lvПолиция Латвии
Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iekšlietu ministrija uzskata, ka dizaineru izstrādātais formastērps policijai, ugunsdzēsības un glābšanas dienestam un robežsardzei piesaistīs lielāku skaitu cilvēku valsts dienestā.

RĪGA, 12. augusts — Sputnik. Iekšlietu ministrija plāno tuvāko 2 gadu laikā atvēlēt 2,6 miljonus eiro jauniem formastērpiem, vēsta Mixnews.lv.

Ziņots, ka dokumentos, ko IeM iesniegusi valdībai izskatīšanai, 2020. un 2021.gadā pieteikta summa 1,54 milj.eiro apmērā Valsts policijas apģērbam, 285,7 tūkstoši eiro - Ugunsdzēsības un glābšanas dienestam un 638,2 tūkstoši eiro – Valsts robežsardzes dienesta darbinieku aģērbam, kā arī 210,2 tūkstoši eiro – Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbiniekiem.

Otrdien, 13.augustā valdība pieņems lēmumu par jaunajiem noteikumiem, kuri regulē prasības pret iekšlietu iestāžu darbinieku formastērpiem un atšķirības zīmēm.

Jāpiebilst, ka 2018.gadā Latvijas policija vērsās pie pazīstamā dizainera Bruno Birmaņa ar lūgumu izstrādāt jaunu policista formastērpu. Tolaik izskanēja informācija, ka viens komplekts maksā aptuveni 1,5 tūkstošus eiro.

Iecerēts parādīt, ka Valsts policija attīstās līdzi laika garam, ir profesionāla, patriotiska, stipra, balstīta pieredzē un tradīcijās.

Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Ejiet pensijā, atpūtieties: jaunais IeM vadītājs izteica aizrādījumus policijai

2019.gada martā iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens tikās ar Valsts policijas pārstāvjiem un Birmani jaunā formastērpa prezentācijā. Toreiz ministrs atzīmēja, ka jaunais formastērps dāvās papildu motivāciju darbam policijā gan pašreizējiem policistiem, gan tiem, kuri tikai plāno sākt darbu valsts iestādē. Plānots, ka jauno formu policisti saņems 2019.gada otrajā pusē.

Iepriekš vēstīts, ka Ģirģens pieprasījis papildu līdzekļus policistu, robežsargu un ugunsdzēsēju algām. Viņš paskaidroja: ja viņa ierosinājums palielināt algas netiks atbalstīts, tas nozīmēs tikai to, ka valsts iekšējā drošība un cilvēku dzīvības, kuri ik dienas cīnās ar organizēto noziedzību, nav starp valsts prioritātēm.

Lai motivētu cilvēkus darbam IeM, plānots palielināt kadeta algu no 455 eiro līdz 588 eiro mēnesī, kas atbilst amatpersonas minimālajai algai. Paaugstinājumam vajadzētu stāties spēkā jau no 2019.gada 1.septembra.

Ziņu lente
0