IKEA atsakās no plastmasas lojalitātes kartēm

© Sputnik / Sergey MelkonovОткрытие магазина IKEA в Риге
Открытие магазина IKEA в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zviedru kompānija IKEA spērusi vēl vienu soli negatīvās ietekmes mazināšanā uz apkārtējo vidi.

RĪGA, 1. augusts – Sputnik. No 2019. gada augusta zviedru kompānija IKEA, kas tirgo mēbeles un mājsaimniecības preces, pārtrauc plastmasas lojalitātes karšu IKEA Family izsniegšanu. Tagad kartiņas kļūs elektroniskas un glabāsies viedtālruņos.

IKEA veikala atklāšana Rīgā - Sputnik Latvija
IKEA Latvijā sāks tirdzniecību tiešsaistē

Šāds pasākums ir saistīts ar izmantojamās plastmasas daudzumu, vēsta Tvnet.lv. Pēc vienkāršas reģistrācijas tiks izsniegtas elektroniskas kartiņas.

Veikala IKEA Latvija vadītāja Inga Fiļipova pastāstīja, ka lojalitātes programmas robežas paplašinās, un tagad tā būs pieejama ne tikai ierobežotam cilvēku lokam.

Pēc viņas sacītā, elektroniskā kartiņa IKEA Family – tas ir solis pretim vienkāršotam pirkumu variantam, kurš būs piemērots visiem. Tagad kartes reģistrēšanai būs nepieciešama tikai e-pasta adrese, kas arī piesaistīs vairāk programmas dalībnieku, tostarp vairāk jauniešu.

Kartiņas ielādēšanai iPhone būs piemērota programma Wallet, Android – programma WalletPasses.

Vērts atzīmēt, ka IKEA Latvija izsniedz elektroniskās kartiņas jau no 2018. gada augusta, kad tika atvērts pirmais veikals. Kopš tā brīža elektronisko kartiņu saņēmuši uz rokām vairāk nekā trešdaļa lietotāju. Jau izsniegtās plastmasas kartes turpinās darboties, ja tās īpašnieks vēlēsies iemainīt to pret elektronisko analogu, atliek vien ieiet savā profilā IKEA mājaslapā un iziet vienkāršu reģistrāciju.

Lojalitātes programmā ietilpst tādas privilēģijas kā: atlaides mēbelēm, interjera priekšmetiem un ēdieniem restorānā; pirkumu transportēšanas apdrošināšana; bezmaksas tēja un kafija darbdienās IKEA restorānā; 365 dienas preces atgriešanai.

Дайвер выносит мусор с морского дня - Sputnik Latvija
ES līdz 2021. gadam aizliegs vienreizlietojamo plastmasas trauku tirdzniecību

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka IKEA parādījies jauns pakalpojums – mēbeļu noma. Pakalpojums kļuva pieejams Šveicē 2019. gada februārī. Pēc kompānijas domām, daudzām nelielām firmām izdevīgāk ir nomāt biroja mēbeles, nekā tās pirkt.

IKEA paziņoja, ka šāda ideja radās kā vēl viens solis negatīvās ietekmes mazināšanā uz apkārtējo vidi.

Latvijā pirmais un pagaidām vienīgais IKEA veikals tika atvērts 2018. gada vasarā. Zviedru mēbeļu tīkla darba atklāšana Baltijas republikā notika ar nebijušu ažiotāžu. Rīgā veikala IKEA pirmajā darba dienā to apmeklēja 20 tūkstoši pircēju.

Ziņu lente
0