Foto

Kaķa slava: mūsdienu slavenākie kaķi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par godu starptautiskajai Kaķu dienai Maskavas Zooloģiskā dārza viesi šodien var apskatīt manulus, stepes kaķus, Amūras leopardu un balto tīģeri.

Sputnik piedāvā saviem lasītājiem fotolenti ar pasaulē slavenākajiem kaķiem. Slavu un vispārēju atzinību var iegūt ne tikai cilvēki. Pārliecinieties paši!

© AP Photo / Richard Vogel"Niknā kaķa" (Grumpy Cat) stāsts sācies 2012. gada 22. septembrī, kad Reddit blogā tika publicēta pirmā šīs kaķenes fotogrāfija. Sākumā komentāros cilvēki uzskatīja, ka dzīvnieka nelaimīgā sejas izteiksme ir Photoshop rezultāts. Visas šaubas pazuda, kad saimnieks Youtube publicēja kaķenes video. Grumpy Cat ātri kļuvusi par dažādu memu un demotivatoru varoni.
Nikns kaķis (Grumpy cat) - Sputnik Latvija
1/13
"Niknā kaķa" (Grumpy Cat) stāsts sācies 2012. gada 22. septembrī, kad Reddit blogā tika publicēta pirmā šīs kaķenes fotogrāfija. Sākumā komentāros cilvēki uzskatīja, ka dzīvnieka nelaimīgā sejas izteiksme ir Photoshop rezultāts. Visas šaubas pazuda, kad saimnieks Youtube publicēja kaķenes video. Grumpy Cat ātri kļuvusi par dažādu memu un demotivatoru varoni.
© Foto : Smoothie the CatBritu garspalvaino kaķeni vārdā Smūtija dēvē par fotogēniskāko kaķi pasaulē. Kā katrai interneta zvaigznei, viņai ir savs Instagram konts, kuram ir vairāk nekā 850 tūkstoši sekotāju.
Kaķene, vārdā Smūtija - Sputnik Latvija
2/13
Britu garspalvaino kaķeni vārdā Smūtija dēvē par fotogēniskāko kaķi pasaulē. Kā katrai interneta zvaigznei, viņai ir savs Instagram konts, kuram ir vairāk nekā 850 tūkstoši sekotāju.
© AFP 2023 / Ben StansallKaķis Lerijs parādījās Dauningstrītā 2011. gada februārī, kad Deivida Kamerona ģimene paņēma četru mēnešus vecu kaķēnu no patversmes. Lai arī viņš ne īpaši uzcītīgi pildīja savus peļu ķērāja pienākumus Lielbritānijas valdības rezidencē, viņš palika britu premjera rezidencē pēc viņa demisijas.
Kaķis Lerijs - Sputnik Latvija
3/13
Kaķis Lerijs parādījās Dauningstrītā 2011. gada februārī, kad Deivida Kamerona ģimene paņēma četru mēnešus vecu kaķēnu no patversmes. Lai arī viņš ne īpaši uzcītīgi pildīja savus peļu ķērāja pienākumus Lielbritānijas valdības rezidencē, viņš palika britu premjera rezidencē pēc viņa demisijas.
© Foto : Кот МостаTilta kaķis ir kļuvis par Kerčas šauruma tilta būvdarbu talismanu. 2015. gadā pirmie būvdarbu apsargi piemitināja kaķēnu un deva viņam vārdu Most (Tilts). Tagad kaķis ir pieaudzis, un viņam ir pašam savas lapas sociālajos tīklos.
Tilta kaķis - Sputnik Latvija
4/13
Tilta kaķis ir kļuvis par Kerčas šauruma tilta būvdarbu talismanu. 2015. gadā pirmie būvdarbu apsargi piemitināja kaķēnu un deva viņam vārdu Most (Tilts). Tagad kaķis ir pieaudzis, un viņam ir pašam savas lapas sociālajos tīklos.
© Foto : GoalKittyKaķene vārdā Keiza kļuvusi par dažādu interneta memu varoņi un ieguvusi iesauku GoalKitty par savu prasmi augstu cilāt ķepas, it kā tā stāvētu vārtos.
Kaķene Keiza (GoalKitty) - Sputnik Latvija
5/13
Kaķene vārdā Keiza kļuvusi par dažādu interneta memu varoņi un ieguvusi iesauku GoalKitty par savu prasmi augstu cilāt ķepas, it kā tā stāvētu vārtos.
© Foto : Hamilton the Hipster CatKaķis, vārdā Hamiltons kļuvis slavens internetā, pateicoties savam neparastam ģīmītim: viņam ir baltas ūsas ar smalkiem galiņiem. Tādas bija Erkilam Puaro.
Kaķis, vārdā Hamiltons - Sputnik Latvija
6/13
Kaķis, vārdā Hamiltons kļuvis slavens internetā, pateicoties savam neparastam ģīmītim: viņam ir baltas ūsas ar smalkiem galiņiem. Tādas bija Erkilam Puaro.
© Mark Von Holden/AP Images for Discovery CommunicationsAmerikāņu kaķene Lila Bab kļuva slavena, pateicoties savai mēlei, kas nokarājas kā sunim, un vienmēr pārsteigtajam skatienam. Šādu efektu, izraisa pundurības genoms, ar kuru dzimusi kaķene.
Amerikāņu kaķene Lila Baba - Sputnik Latvija
7/13
Amerikāņu kaķene Lila Bab kļuva slavena, pateicoties savai mēlei, kas nokarājas kā sunim, un vienmēr pārsteigtajam skatienam. Šādu efektu, izraisa pundurības genoms, ar kuru dzimusi kaķene.
© AFP 2023 / Mark RalstonKaķene Tāra kļuva slavena pēc tam, kad YouTube bija publicēts videonovērošanas kameras ieraksts, kurā redzams, kā Tāra izglābj saimnieku četru gadu veco dēlu no suņa uzbrukuma.
Kaķene Tāra - Sputnik Latvija
8/13
Kaķene Tāra kļuva slavena pēc tam, kad YouTube bija publicēts videonovērošanas kameras ieraksts, kurā redzams, kā Tāra izglābj saimnieku četru gadu veco dēlu no suņa uzbrukuma.
© Foto : Aloş Aloş Turku Vana šķirnes kaķis Alošs kļuvis slavens, pateicoties savam hipnotiskam skatienam. Viena Aloša acs ir debeszila, bet otra – smaragdi-zaļa. Šo radījumu jau paspējuši nosaukt par skaistāko kaķi pasaulē.
Kaķis Alošs - Sputnik Latvija
9/13
Turku Vana šķirnes kaķis Alošs kļuvis slavens, pateicoties savam hipnotiskam skatienam. Viena Aloša acs ir debeszila, bet otra – smaragdi-zaļa. Šo radījumu jau paspējuši nosaukt par skaistāko kaķi pasaulē.
CC BY 2.0 / Foreign and Commonwealth Office / PalmerstonKopš 2016. gada aprīļa kaķis Palmerstons ir britu Ārlietu ministrijas vecākais peļu ķērājs. Jāatzīmē, ka Palmerstonam ir sarežģītās attiecības ar Leriju no Lielbritānijas premjerministru rezidences. Kaķi vairākkārt pieķerti kautiņos.
Kaķis Palmerstons - Sputnik Latvija
10/13
Kopš 2016. gada aprīļa kaķis Palmerstons ir britu Ārlietu ministrijas vecākais peļu ķērājs. Jāatzīmē, ka Palmerstonam ir sarežģītās attiecības ar Leriju no Lielbritānijas premjerministru rezidences. Kaķi vairākkārt pieķerti kautiņos.
© AP Photo / Alastair GrantKaķis Bobs kļuvis populārs, pateicoties savam saimniekam, rakstniekam Džeimsam Bovenam. Viņa grāmatas "Ielas kaķis vārdā Bobs" un "Pasaule kaķa Boba acīm" tapušas sadarbībā ar Geriju Dženkinsu un kļuvušas par starptautiskiem bestselleriem.
Kaķis Bobs - Sputnik Latvija
11/13
Kaķis Bobs kļuvis populārs, pateicoties savam saimniekam, rakstniekam Džeimsam Bovenam. Viņa grāmatas "Ielas kaķis vārdā Bobs" un "Pasaule kaķa Boba acīm" tapušas sadarbībā ar Geriju Dženkinsu un kļuvušas par starptautiskiem bestselleriem.
© AP Photo / Matt DunhamDžuliana Asanža kaķis kļuvis par zvaigzni sava saimnieka pirmajā pratināšanas dienā, kad pie Ekvadoras vēstniecības žurnālisti, gaidot lietū kaut kādu informāciju, labprāt fotografēja kaķi, kurš "uzvilcis" kaklasaiti par godu svinīgajam notikumam
Džuliana Asanža kaķis - Sputnik Latvija
12/13
Džuliana Asanža kaķis kļuvis par zvaigzni sava saimnieka pirmajā pratināšanas dienā, kad pie Ekvadoras vēstniecības žurnālisti, gaidot lietū kaut kādu informāciju, labprāt fotografēja kaķi, kurš "uzvilcis" kaklasaiti par godu svinīgajam notikumam
© Foto : Facebook/Рижские КотыUn, protams, šis saraksts būtu nepilns bez abiem slavenajiem Rīgas domes iemītniekiem - Kuzjas un Mura.
Oficiālie Rīgas kaķi - Kuzja un Muris - Sputnik Latvija
13/13
Un, protams, šis saraksts būtu nepilns bez abiem slavenajiem Rīgas domes iemītniekiem - Kuzjas un Mura.
Ziņu lente
0