No 17 līdz 25 kilometriem dienā: svētceļnieki devās no Rīgas uz Aglonu

© Foto : Latgales reģiona attīstības aģentūraАглонская базилика
Аглонская базилика - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jebkurš gribētājs var pievienoties svētceļnieku grupai, kura 1. augustā izgāja no Rīgas uz Aglonu.

RĪGA, 1. augusts – Sputnik. Ceturtdien, 1. augustā, no Kristus Karaļa draudzes un Svētā Jēkaba katedrāles Rīgā sākas svētceļojums uz Aglonu, vēsta Mixnews.lv.

Svētceļnieki plāno noiet no 17 līdz 25 kilometriem dienā. Viņi cer, ka jau 1. augustā aizies līdz Ulbrokai. Savukārt 2. augustā ticīgie vēlas aiziet līdz Ikšķilei.

Plānos 3. augustā ir Ķegums, 4. augustā svētceļnieki pieturēs Jumpravā, 5. augustā aizies līdz Aizkrauklei, 6. augustā – līdz Secei, 7. augustā – līdz Sēlpilij, 8. augustā – līdz Jēkabpilij, 9. augustā dosies uz Vīpi, 10. augustā – uz Rožupi, 11. augustā – uz Vecvārkavu, 12. augustā aizies līdz Aizkalnei, un galapunkts – Aglona – viņiem ir jāsasniedz 13. augustā.

Dienā svētceļnieki plāno noiet no 17 līdz 25 kilometriem.

Apustuliskā vizīte par godu simtgadei: Romas pāvests Latvijā un Lietuvā - Sputnik Latvija
Apustuliskā vizīte par godu simtgadei: Romas pāvests Latvijā un Lietuvā

Turklāt jebkurā no šiem punktiem svētceļniekiem var pievienoties visi gribētāji. Vienīgais nosacījums – bērniem līdz 18 gadu vecumam līdzi jāiet vecākiem vai aizbildņiem.

Pērn, par godu Latvijas simtgadei, ticīgie kristieši piedalījās ekumēniskā svētceļojumā 100 dienu garumā. Svētceļnieki izstaigāja visu Latviju tās robežu garumā. Svētceļojumam toreiz svētību deva Latvijas katoļu baznīca, taču tas bija atvērts visām kristiešu konfesijām.

Svētceļojuma koordinators bija Bebrenes, Grendzes un Eglaines katoļu draudzes priesteris Arnis Maziļevskis. Viņš norādīja, ka Latvijas zeme – tā ir svētceļojumu zeme. Un šāds simts dienu pasākums ir lieliska iespēja aizlūgt par valsti.

Ziņu lente
0