"Kā lai ar to iztiek?" Sociālo tīklu lietotāji "trolingo" Rīgas biržas muzeju

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasМузей "Рижская биржа" в Риге
Музей Рижская биржа в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Muzeja darbinieka vakance ar 650 eiro algu "uz papīra" izraisīja sociālo tīklu lietotāju sašutumu – sludinājums tika pakļauts masveida kritikai, un muzejs bija spiests to izdzēst.

RĪGA, 17. jūlijs – Sputnik. Darbinieka meklējumi Mākslas muzejā "Rīgas birža" turpinās, kaut gan vakances sludinājums, kuru muzejs publicēja savā Twitter lapā, jau ir izdzēsts.

Pāris dienu laikā sociālo tīklu lietotāji uzgāza virsū muzeja publikācijai Twitter vietnē kritiku un ņirgāšanās pilnus jautājumus. Piemēram, vai viņi neaizmirsa gadījumā norādīt sludinājumā, ka šāda alga paredz darba dienu pāris stundas dienā.

Офис - Sputnik Latvija
Inflācija pieaugs, darbavietu kļūs mazāk: Latvijā nevēlas minimālās algas kāpumu

Pēc sašutušo komentētāju uzbrukuma sludinājumu par muzeja speciālista, vadītāja asistenta meklēšanu tagad var atrast tikai muzeja "Rīgas birža" mājaslapā.

Tajā ir norādītas prasības amata kandidātiem: vēlamas lietvedības un biroja administrēšanas pamata zināšanas; precizitāte, augsta atbildības izjūta; vēlama augstākā izglītība mākslas vai kultūras jomā; izcilas literāras latviešu valodas zināšanas un ļoti labas angļu valodas zināšanas, savukārt citu valodu zināšanas tiks uzskatītas par priekšrocību.

Muzeja speciālistam būs jānodarbojas ar lietišķo komunikāciju, dokumentu tulkošanu un jānodrošina departamenta lietvedības apgrozījums. Tāpat darbinieka pienākumos būs projektu īstenošana, muzeja konferenču zāļu uzraudzīšana, pasākumu koordinēšana, starptautisko delegāciju un valsts līmeņa viesu uzņemšana.

Darba meklētājām tiek piedāvāta darba alga 650 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas (tie ir aptuveni 500 eiro uz rokām – red.), sociālās garantijas un darbs Vecrīgā. Un vēl laimīgais muzeja darbinieks varēs bez maksas apmeklēt Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstādes un pasākumus.

Ļaunu prātu turošais Twitter saglabāja dažus sašutušo sociālā tīkla lietotāju komentārus, jo muzeja speciālista algas apmērs tika apspriests ne tikai zem nu jau dzēstās publikācijas.

​"Pa dienu strādā skaistā muzejā, bet vakarā atpakaļ uz komunālo dzīvokli, cenšoties iztikt ar savu 650 BRUTO algu," raksta Kārlis Upsavs.

Savukārt Inese Vaivare norāda, ka tā vēl esot laba alga.

​"Šitas jau baigais džungurs. Limbažu muzejā uz pusi. Ironija, protams," raksta viņa.

Atgādināsim, ka šobrīd minimālā alga Latvijā sastāda 430 eiro bruto. Taču koalīcijā notiek aktīva minimālās algas pacelšanas apspriešana līdz 500 eiro. Kaimiņu Igaunijā minimālā alga sastāda 540 eiro, savukārt Lietuvā – 550 eiro.

Latvijā šī gada pirmajā ceturksnī vidējā bruto alga (pirms nodokļu nomaksas) par pilnu slodzi sastādīja 1036 eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Vidējā neto alga (pēc nodokļu nomaksas) pirmajā ceturksnī sastādīja 768 eiro.

Zemākās vidējās algas bija viesmīlības nozarē un sabiedriskās ēdināšanas industrijā – 723 eiro, kā arī izglītības nozarē – 816 eiro.

Ziņu lente
0