Latvija svin Līgo: Rīgas sabiedriskais transports bez maksas

© Sputnik / Sergey MelkonovВ преддверии праздника Лиго на Домской площади открылся Травяной рынок
В преддверии праздника Лиго на Домской площади открылся Травяной рынок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nakts no 23. uz 24. jūniju Latvijā ir īpaša – valsts svin Līgo: Latvijas Ministru Kabinets jau apsveicis iedzīvotājus svētkos, savukārt "Rīgas satiksme" dāvina bezmaksas braukšanu transportā.

RĪGA, 23. jūnijs – Sputnik. Svētdien, 23. jūnijā, Latvija svin Līgo. Tie ir nacionālie svētki, kurus dēvē arī par "Jāņu nakti".

Latvijas Ministru Kabinets jau apsveicis valsts iedzīvotājus savā Twitter mikroblogā.

​"Skanīgus un maģiskus svētkus" Latvijas iedzīvotājiem vēl valdība.

Bet būtībā visi interesantākie pasākumi notiek nevis Jāņu dienā, bet gan Jāņu naktī – no 23. un 24. jūniju. Skaitās, ka šajā naktī nevajagot gulēt, bet gan jālasa zāles, jāiet pirtī un jāmeklē papardes zieds.

Šeit ir vērts atzīmēt, ka pērn Latvijas iedzīvotāji papardes zieda meklējumu vietā izvēlējās šašliku, alu, dziesmas, dejas, vainagu pīšanu un lēkšanu pārī ugunskuram. Par to liecināja pētījumu kompānijas TNS Kantar 2018. gadā veiktās aptaujas rezultāti.

Turklāt pirmajā vietā svētku tradīciju sarakstā Latvijas iedzīvotājiem bija ugunskuru iekuršana. Otro vietu sadalīja Līgu un Jāņu apsveikšana vārdadienā un Jāņusiera pagatavošana. Doties papardes zieda meklējumos grasījās vien desmitā daļa aptaujāto.

Bezmaksas transports un stāvvietas

Bet jebkurā gadījumā Rīgas iedzīvotājiem Līgo svētkos būs ērtāk meklēt papardes ziedu, lai arī kur tas neslēptos, izmantojot bezmaksas sabiedriskā transporta pakalpojumus, ko svētkos dāvina "Rīgas satiksme". Sabiedriskais transports būs bez maksas 23. un 24. jūnijā, vēsta uzņēmuma mājaslapa.

Turklāt naktī no 23. uz 24. jūniju tiks norīkoti sabiedriskā transporta papildu reisi, lai aptvertu pēc iespējas vairāk pilsētas mikrorajonu un nodrošinātu pasažieru nokļūšanu vietās, kur notiks svētku pasākumi, un atpakaļ.

Пивные бокалы на столе - Sputnik Latvija
Līgo gaidās Saeimas deputāti piedāvāja samazināt akcīzes nodokli alum

Papildu reisi tiks norīkoti sekojošajos maršrutos:

- tramvaju maršruti Nr. 1, 5, 7, 10 un 11

- trolejbusu maršruti Nr. 9, 14, 15, 17, 18, 22 un 27

- autobusu maršruti Nr. 3, 11, apvienotais 12/23/26 (brauc pa Akmens tiltu), 18, 24, 25, 37, 40, 50, 51 un 53.

Tāpat tiek ziņots, ka informācija par papildu reisiem un maršrutiem būs atrodama pieturās, kuras atrodas pilsētas centrā.

Naktī no 23. uz 24. jūniju, no plkst. 0:00 un līdz pasākuma "Līgosim Krastmalā! Pirms simts gadiem Daugavmalā…" beigām sabiedriskais transports visos maršrutos, kuri brauc pāri Akmens tiltam virzienā uz Pārdaugavu, apstāsies pieturā "Grēcinieku iela".

Ekspresbusi un minibusi 24. jūnijā kursēs pēc svētdienas un brīvdienu saraksta.

Turklāt svētdien un pirmdien Rīgas stāvvietas arī varēs izmantot bez maksas, izņemot pazemes autostāvvietu Krišjāņa Valdemāra ielā 5a, pie Kongresu nama, – tur par stāvvietu būs jānorēķinās atbilstoši spēkā esošajiem tarifiem.

Ziņu lente
0