Skola sodīta pa sliktām sekmēm – Valsts kase nav piešķīrusi līdzekļus remontam

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasШкольница
Школьница - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deviņu vecāko klašu skolēnu vājās atzīmes nav ļāvušas Vecumnieku vidusskolai radīt normālus apstākļus 600 bērniem.

RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. Valsts kase atteikusies piešķirt aizdevumu Vecumnieku vidusskolas ēkas paplašināšanai sliktu eksāmenu rezultātu dēļ, pastāstīja Panorāma Latvijas televīzijā.

Vecumnieku novadā pieaudzis skolēnu skaits. Šī iemesla dēļ radusies nepieciešamība paplašināt skolu un uzbūvēt piebūvi. Taču novada lūgums Valsts kasei piešķirt aizņēmumu tika noraidīts skolēnu nepietiekamo rezultātu dēļ valsts centralizētajos eksāmenos.

Заплыв на дистанции - Sputnik Latvija
Algas pedagogiem baseina un stadiona vietā – valdības jaunā ideja

Kas attiecās uz kritēriju, kurš neizpildījās, tas ir valsts centralizēto eksāmenu indekss. Tas arī faktiski bija pie vainas," norādīja VARAM valsts sekretāra vietnieks reģionālās attīstības jautājumos Aivars Draudiņš.

Skolas vadība ir pārliecināta: nav taisnīgi pieņemt lēmumu par skolas nākotni saskaņā ar viena mācību gada rezultātiem.

"No šī atteikuma izriet, ka deviņu bērnu vājākas sekmes iepriekšējā gadā mums liedz attīstīt un sakārtot normālus apstākļus aptuveni 600 bērniem," norādīja Vecumnieku novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Kovals (Zaļo un Zemnieku savienība).

Draudiņš no savas puses piemetināja: "Es nesaku, ka tas ir labi, bet pašvaldībai ir jāsaprot, ka ir jāizpilda noteikti kritēriji, vēl jo vairāk ierobežota budžeta apstākļos, un šie kritēriji ir vienādi visiem. Šeit ir jāmeklē noteikti kaut kādi risinājumi, un mēs ceram, ka pašvaldība atradīs risinājumu."

Finansējums Vecumnieku novadam netika piešķirts arī divu citu novada skolu lielākiem remontdarbiem.

Iepriekš Valsts kase tāpat nepiešķīra līdzekļus Alojas Ausekļa vidusskolai, jo ēkas pārbūves laikā bija iespējami likumpārkāpumi.

Ziņu lente
0