"Lai tauta tiktu sadzirdēta": restorāna īpašniece atvērusi "sūdzību e-pastu" par VID

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Slēgtā restorāna "Kinfield" īpašniece uzrunāja uzņēmējus ar lūgumu neklusēt un dalīties savas komunikācijas stāstos ar Valsts ieņēmumu dienesta darbiniekiem.

RĪGA, 8. jūnijs – Sputnik. Neviennozīmīgā restorāna "Kinfield" slēgšana mudinājusi tā bijušo īpašnieci vēlreiz uzrunāt cilvēkus. Šoreiz Kristīne Rožkalne ar Facebook palīdzību aicināja apvienoties visus uzņēmējus, kuri cietuši no Valsts ieņēmumu dienesta darbībām.

Pēc viņas sacītā, stāsts ar "Kinfield" restorānu parādīja, cik liela ir šī problēma.

"Nav runa par mani vai "Kinfield" – jā, es pieļāvu kļūdas, bet tas nemaina faktu, kā tas kopumā notiek valstī. Man deg sirds par tiem, kas vēl cīnās! Esmu ar mieru būt ievainojama un caurspīdīga, jo tas, kas notiek, ir traki, un ir pienācis laiks kaut ko mainīt," aicina Kristīne Rožkalne.

Tāpat viņa atgādināja saviem sekotājiem, ka joprojām nav saņēmusi no VID vadītājas Ievas Jaunzemes nevienu atbildi uz visiem nepatīkamajiem jautājumiem. "Atgādināšu arī to, ka 4. februārī es atstāju elektroniskās deklarēšanas sistēmā vēstuli ar lūgumu izsniegt nodokļu atmaksas grafiku, uz kuru tā arī netika saņemta atbilde. Un Jaunzeme tā vienkārši vēlas nolikt malā faktu, ka vēstule tika atvērta tikai 24. maijā – tieši tajā dienā, kad es publicēju savu video," norāda restorāna "Kinfield" īpašniece.

Kristīne Rožkalne norāda arī uz to, ka "ir ļoti viegli norādīt uz manām kļūdām, bet neatbildēt uz konkrētiem jautājumiem", un pateicās žurnālistiem, kuri ļāva parādīt reālo notikumu ainu, cik nereāli šobrīd ir uzsākt biznesu Latvijā.

"Mēs esam par to, lai valstī tiktu savesta kārtībā nodokļu joma. Mēs esam par to, lai Latvija attīstītos," uzsvēra Rožkalne.

Pēc viņas sacītā, kamēr mazie uzņēmēji neklusēs, pastāv cerība uz pārmaiņām. "Aicinu visus, kas ir gada drosmīgs, rakstīt uz norādīto e-pastu, stāstot savu sarunas pieredzi ar VID. Ideāli, ja tas būs ar jūsu vārdu, bet var arī anonīmi," uzrunāja visus slēgtā restorāna "Kinfield" īpašniece.

Tāpat viņa aicināja sadarboties juristus un advokātus, kuri sekoja līdzi šim stāstam un nepalika vienaldzīgi.

"Beigās vēlreiz atzīmēšu: kamēr neklusēsim, pastāv cerība un pārmaiņām, tāpēc neklusē un atsūti mums savu pieredzi," rezumēja Rožkalne.

X - чайная - Sputnik Latvija
Nodokļi žņaudz mazo biznesu: Rīgā tiek slēgtas vēl divas kafejnīcas

Atgādināsim, ka restorāna "Kinfield" saimniece drosmīgi iestājās publiskā vārdu apmaiņā ar Valsts ieņēmumu dienesta vadību, kad viņai bloķēja bankas kontu, kas arī noveda pie restorāna slēgšanas.

Sākumā viņa pastāstīja par to, kādu pazemojumu viņai nācies piedzīvot pēc komunicēšanas ar Latvijas valsts struktūru darbiniekiem. Pēc Kristīnes Rožkalnes sacītā, tikšanās laikā ar VID darbiniekiem viņa jutās kā noziedzniece, savukārt saruna vairāk esot līdzinājusies nopratināšanai, nekā mēģinājumam palīdzēt viņai tikt skaidrībā ar nodokļu parādiem.

Savukārt pēc nebūt ne draudzīgas VID vadības atbildes restorāna "Kinfield" īpašniece norādīja, ka ierēdņi melo: nodokļus firma maksājusi, kā vien vārēja, savukārt nodokļu parāda atmaksas grafiku viņai izdevās saņemt jau tad, kad firmas konts tika bloķēts.

Pēc šī skandalozās publiskās vārdu apmaiņas restorāna "Kinfield" īpašniece kļuva par daudzu publikāciju, kā arī televīzijas raidījumu varoni, vienā no kuriem piedalījās arī pati VID vadītāja Ieva Jaunzeme.

Ziņu lente
0