Krīze Rīgas domē: jaunais mērs neizslēdz ārkārtas vēlēšanas

© Sputnik / Oksana DzadanМуниципальные выборы в Риге
Муниципальные выборы в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais Rīgas mērs Dainis Turlais uzskata, ka galīgo lēmumu nāksies pieņemt vēlētājiem, ja politiķi nespēs vienoties par sadarbību rīdzinieku interesēs.

RĪGA, 3. jūnijs – Sputnik. Nedrīkst izslēgt ārkārtas vēlēšanu varbūtību, uzskata jaunais Rīgas mērs Dainis Turlais. Par to viņš pastāstīja telekanālam LNT.

Turlais paziņoja, ka visu pirmdienu viņš veltīs pārrunām gan ar "Saskaņas" frakciju, gan ar opozīciju. Viņš vēlas pastāstīt par saviem piedāvājumiem saistībā ar turpmāko darbu un saprast, ko vēlas kolēģi.

Jaunais Rīgas mērs atzīst, ka ir ticies arī ar četriem no "Saskaņas" izslēgtajiem deputātiem, un secināja, ka noteikta sadarbība ar viņiem ir iespējama.

Esošo situāciju Rīgas domē Dainis Turlais raksturo kā politisko krīzi.

"Ja politiķi nespēj vienoties par darbu savu vēlētāju interesēs, tad (šī situācija) ir jāizšķir vēlētājiem," pastāstīja Rīgas mērs.

Mēs nebaidāmies no jaunām vēlēšanām

"Saskaņas" loceklis Vjačeslavs Dombrovskis paziņoja, ka partija darīs visu iespējamo, lai saglabātu Rīgas domē esošo koalīciju, taču netirgosies ar izslēgto četrinieku. Turklāt "Saskaņa" nebaidās no ārkārtas vēlēšanām.

Заместитель председателя Комитета по развитию Риги Алексей Росликов - Sputnik Latvija
Rosļikovs nosauca "rupjo pārkāpumu", par kuru deputātus izslēdza no "Saskaņas"

Komentējot četru locekļu izslēgšanu no partijas un no Rīgas domes frakcijas, Dombrovskis paziņoja, ka demokrātija partijā ir visnotaļ liela, taču vairākuma pieņemtie lēmumi ir obligāti visiem locekļiem.

"Četri bijušie biedri ir drusku apmaldījušies paralēlajā realitātē. Viņi nav ne pirmie, ne pēdējie, kas to izdarījuši," piebilda Dombrovskis.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, 30. maijā vēlā vakarā pēc Daiņa Turlā ievēlēšanas Rīgas mēra amatā no "Saskaņas" frakcijas tika izslēgti četri locekļi: Vadims Baraņņiks, Aleksejs Rosļikovs, Valērijs Petrovs un Vitālijs Dubovs.

Tagad Rīgas domes valdošajai koalīcijai ir 28 deputāti – tikpat, cik opozīcijai.

Aleksejs Rosļikovs pastāstīja, ka viņu un pārējos deputātus izslēdza sakarā ar vēlmi saņemt paskaidrojumus saistībā ar Sandra Bergmaņa izvirzīšanu Rīgas vicemēra amatam.

Ziņu lente
0