Nams Rīgā un Krievijas "Todes": Latvijā varētu ierosināt krimināllietu pret Allu Duhovu

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasХореограф Алла Духова в день открытия Театра TODES
Хореограф Алла Духова в день открытия Театра TODES - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policija ierosinājusi kriminālprocesu lietā par krāpšanos lielos apmēros. Kā ar to saistīta Krievijas deju kolektīva "Todes" vadītāja Alla Duhova?

RĪGA, 2. jūnijs — Sputnik. Telekanāla LTV7 programmas "Personīgā lieta" publiskotā informācija liecina, ka Ziemeļu rajona uzraugošais prokurors pieprasījis no Valsts policijas atkārtoti izskatīt lietu pret personām, kas iesaistītas daudzstāvu dzīvojamās mājas celtniecībā Mežaparkā, vēsta Rus.lsm.lv.

Šie cilvēki tiek turēti aizdomas par krāpšanos lielos apmēros. Citu starpā krimināllietā, iespējams, tiks iesaistīta Krievijas deju kolektīva "Todes" mākslinieciskā vadītāja Alla Duhova.

Nopietni pārkāpumi

Iepriekš telekanāla LTV7 programma "Personīgā lieta" demonstrēja sižetu "Kas atbildēs par jaunceltnēm?" Programmā izskanēja informācija par ēku Kokneses prospektā 4, korp.1, ko uzbūvējusi kompānija "Vidzemes celtnieks 1". Ēka nodota ekspluatācijā 2006.gada augustā.

Заключенный - Sputnik Latvija
Astoņi gadi cietumā par namu avārijas stāvoklī: graustu saimniekiem draud krimināls sods

Mājas iemītnieks, iedzīvotāju biedrības valdes bijušais loceklis Andrejs Susļins atklāja, ka būvdarbu gaitā pieļauti nopietni pārkāpumi, piemēram, konstatēta atkāpšanās no projekta, uz garāžas jumta nav uzklāta hidroizolācija, pagraba būvei izmantoti zemas kvalitātes materiāli un tā tālāk.

LTV7 centās gūt skaidrību situācijā un atklāja, ka būvdarbus pasūtījusi Krievijas deju kolektīva "Todes" dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja, horeogrāfe Alla Duhova.

Susļins pieprasīja Valsts policijai ierosināt krimināllietu par krāpšanos pret pasūtītāju un celtniekiem, taču viņa lūgums tika noraidīts. Duhovas pārstāvji atteicās komentēt situāciju. Viņi ieteica vērsties nama pārvaldē pēc skaidrojumiem.

Aizdomās turamo pagaidām nav

Taču pēc programmas "Personīgā lieta" nākšanas ēterā martā Rīgas Būvvalde nosūtīja vēl vienu vēstuli Valsts policijai.

Ziemeļu rajona uzraugošais prokurors pieprasīja apvienot Susļina un Rīgas Būvvaldes iesniegumus. 10.maijā tika ierosināts kriminālprocess saskaņā ar 177.panta 3.daļu – krāpšanās lielos apmēros organizētas grupas sastāvā.

Rīga - Sputnik Latvija
Rīgas dome piespiedīs graustu saimniekus remontēt īpašumus

Aizdomās turamā statuss vēl nevienam nav piešķirts, jo lieta vēl tiek izmeklēta. Taču situācija var beigties ar to, ka visā pasaulē pazīstamā Duhova kļūs par krimināllietas figuranti Latvijā.

Alla Duhova ir Krievijas deju kolektīva "Todes" dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja, turklāt nodibinājusi deju skolu-studiju tīklu.

"Todes" vadītājas bērnība un jaunība aizritējusi Rīgā, lai arī dzimusi viņa ir Kosas ciemā Komi Permiešu autonomajā apvidū. Rīgā dzīvoja viņas vectētiņš un vecmāmiņa. Pēc tam uz Rīgu pārvācās arī Allas Duhovas vecāki. Tēvs strādāja mopēdu rūpnīcā Rīgā.

Ziņu lente
0