Politika

Ušakovs apstrīdēja tiesā atstādināšanu no Rīgas mēra pienākumu izpildīšanas

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков выступает на митинге на Ратушной площади
Мэр Риги Нил Ушаков выступает на митинге на Ратушной площади - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nils Ušakovs paspēja 30 dienu laikā apstrīdēt ministra Jura Pūces lēmumu par viņa atstādināšanu no Rīgas mēra amata.

RĪGA, 7. maijs – Sputnik. No Rīgas mēra pienākumu izpildīšanas atstādinātais Nils Ušakovs iesniedzis iesniegumu tiesā, kurā viņš apstrīd vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces lēmumu, vēsta Mixnews ar atsauci uz Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas informāciju.

Pašvaldībā pastāstīja, ka šodien, 7. maijā, plkst. 12:30 Rātsnamā notiks brīfings, kurā Nils Ušakovs kopā ar saviem advokātiem Viktoru Tihonovu un Gati Gailumu informēs medijus par notiekošo.

Нил Ушаков на съезде партии Согласие - Sputnik Latvija
Neatkarīgā: Ušakovs pametīs "Saskaņas" vadītāja amatu jūnijā

Kā jau ziņoja Sputnik Latvija, naktī uz 5. aprīli vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce izdeva rīkojumu par Rīgas domes priekšsēdētājas Nila Ušakova atstādināšanu no amata. Pūces rīkojumā uzskatīta virkne pārkāpumu, ko Ušakovs pieļāvis kā Rīgas mērs un Rīgas satiksme kapitāla daļu turētājs: viņš ir pārkāpis vairākas likuma normas par publiskas personas un kapitālsabiedrību kapitāldaļu pārvaldi, likuma normas par publiskas personas finanšu līdzekļu un īpašuma izšķērdēšanas novēršanu, grāmatvedības, budžeta un finanšu pārvaldes, pašvaldību budžetu likumus.

Tāpat Ušakovam tika norādīts uz dažiem formāliem pārkāpumiem: par Rīgas domes un tās komiteju sēžu rīkošanas kārtības neatbilstību noteiktai procedūrai un par atbilžu sniegšanas kārtību VARAM jautājumiem.

Lēmumu varēja apstrīdēt Administratīvajā rajona tiesā 30 dienu laikā pēc tā publicēšanas.

Ušakova atstādināšana sacēla sašutuma vilni rīdzinieku vidū. Iepriekš ziņots, ka petīcija ar nosaukumu "Atgriezt Nilu Ušakovu Rīgas mēra amatā" savāca vairāk nekā 11 tūkstošus parakstu starptautiskajā tiešsaistes iniciatīvu platformā Change.org. Savukārt Kantar TNS aptauja liecina, ka vairums Rīgas iedzīvotāju neko pozitīvu negaida no izmaiņām pilsētas vadībā.

Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Nekas labs Rīgu negaida: iedzīvotāji novērtēja Ušakova atstādināšanu

Turklāt, partija "Saskaņa", kuras priekšsēdētājs ir Ušakovs, vērsās pie ģenerālprokurora, Satversmes Aizsardzības biroja direktora un Valsts drošības dienesta priekšnieka atklātā vēstulē par politisko spiedienu, kurš tiek rosināts pret partijas locekļiem.

"Saskaņa" uzskata , ka tiek veikti mēģinājumi kompromitēt partiju, kura jau ilgu laiku iegūst vislielāko Latvijas pilsoņu atbalstu vēlēšanās un vada Latvijas lielākās pašvaldības. Ušakovs rezumēja situāciju savā Facebook lapā, nosaucot aizritējušās nedēļas notikumus par "viena kara hroniku".

Ziņu lente
0