"Kāpēc bija jāsabojā čemodāns": lidostas "Rīga" darbinieki uzlauza bagāžu ar sēklām

CC0 / pxhere / Чемодан с вещами
Чемодан с вещами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaut arī lidostas drošības darbinieki pat necentās atrast bagāžas īpašnieku, kura izrādījās nekaitīga, kompensāciju par salauzto čemodānu pasažieris diez vai saņems.

RĪGA, 4. maijs – Sputnik. Liepājnieka Gata ceļojumu uz Norvēģijas galvaspilsētu Oslo nomāca nepatīkams pārdzīvojums: ierodoties galamērķi, latvietis uzzināja, ka lidostā "Rīga" viņa nodoto bagāžu uzlauza un rūpīgi izmeklēja, raksta skaties.lv.

Koferi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ryanair jaunie bagāžas pārvadāšanas noteikumi: pasažieri lauž nost riteņus čemodāniem

Lidostas darbinieki salauza rāvējslēdzēja mēlītes, kuras tika izmantotas, lai aizvērtu bagāžu. Kad soma tika atvērta, tajā atrada baltmaizi, gaļas produktus, apģērbu un dažus iepakojumus ar saulespuķu sēklām.

Gatis nesaprot, kāpēc lidostas darbinieki sabojāja čemodānu. Turklāt bagāžu uzlauza dažas minūtes pēc tam, kad viņš to bija nodevis. Aktā ierakstīts, ka darbinieki sāka čemodāna pārbaudi plkst. 7:05, savukārt Gatis reģistrēja bagāžu aptuveni plkst. 7:00 un pēc tam atradās tur pat, lidostā.

Bagāžas īpašnieku pat necentās atrast, nekāda paziņojuma skaļrunī nebija. Tā vietā lidostas drošības darbinieki paši uzlauza čemodānu.

"Es turpat lidostā visu laiku atrados. Neviens mani nemeklēja. Man nebūtu iebildumu parādīt kofera saturu, taču kādēļ tas ir jāsabojā? Tā nevajadzētu rīkoties," pārliecināts liepājnieks.

Par pārbaudi Gatis uzzināja vien Norvēģijā. Savā čemodānā viņš atrada aktu, kur bija teikts, ka notikusi pārbaude, taču aizliegti priekšmeti atrasti netika.

Lidostas pārstāve Laura Karnīte atzina, ka drošības darbinieki uzlauza čemodānu. Viņa apgalvo, ka laika līdz izlidošanai atlika pārāk maz, tāpēc bagāžas īpašnieku pat necentās atrast.

Загрузка багажа на борт самолета - Sputnik Latvija
Zog un mētā? Kā izturas pret bagāžu atsevišķās pasaules lidostās

"Mūsu pienākums nav pieaicināt pasažieri, tā ir lidostas "Rīga" labā griba. Gadījumos, ja ir pietiekami daudz laika, mēs mēģinām pasažieri atrast. Šajā gadījumā bija atlikušas mazāk nekā 40 minūtes līdz iekāpšanai. Šādā gadījumā, lai novērstu risku, ka aizkavējas bagāža vai cilvēks, pasažieris netiek saukts," paskaidroja Karnīte.

Bagāžu uzlauza policijas darbinieka klātbūtnē. Karnīte norādīja, ka Gatim ir tiesības vērsties lidostā ar kompensācijas prasību par čemodāna sabojāšanu, taču tās saņemšana ir maz iespējama. Taču tad tiks veikta pārbaude, lai noskaidrotu, cik pamatota bija bagāžas uzlaušana.

Ziņu lente
0