Gasparjans: krievu skolas – Latvijas vēsturiskās identitātes elements

© SputnikАрмен Гаспарян
Армен Гаспарян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jo lielāks būs akciju skaits krievu izglītības atbalstam, jo ticamāka ir reakcija, tostarp – arī no Eiropas Savienības puses, uzskata publicists un žurnālists Armens Gasparjans.

RĪGA, 1. maijs – Sputnik. Šodien Latvijas Krievu savienība un Krievu skolu aizsardzības štābs organizē masveida akciju pret vidējās izglītības pāreju pie mācībām latviešu valodā. Līdztekus Latvijas Krievu savienības locekļiem pulcēsies bezpartejiskie vecāki, kuri vēlas iebilst pret reformu. Atsevišķu "Vecāku kolonnu" organizē Konstantīns Čekušins un Degi Karajevs. Vecāku foruma priekšsēdētājs Konstantīns Čekušins aicina ierasties visus, kuri vēlas paust protestu un nevēlas stāties politisko spēku paspārnē.

Intervijā Sputnik Latvija publicists, žurnālists Armens Gasparjans atzīmēja, ka Latvijas krievvalodīgie iedzīvotāji turpina cīņu par izglītību dzimtajā valodā par spīti visam, pat pēc tam, kad Satversmes tiesa nolēma, ka mācības latviešu valodā valsts skolās ir likumīgas.

Первомайская демонстрация Штаба защитников русских школ в Риге  - Sputnik Latvija
Glābsim sevi paši: krievu skolu aizstāvji šodien organizē jaunu gājienu

"Cikts jautājums: pati latviešu vara kategoriski negrasās ne tikai pārskatīt šo likumu, bet pat izšķirties par kādu kompromisu. Lieta tāda, ka ar tādu izglības ministru, kas jau paziņojis: sak, ja jums vajag, lūdzu, mācieties tāpat kā katorgā vai izsūtījumā, protams, saruna nav iespējama. Taču tas nenozīmē, ka nepilsoņiem būtu ar to jāsamierinās," teica Gasparjans.

Eksperts pauda pārliecību, ka nepieciešamas regulāras akcijas, pie tam vēlams, lai tās būtu maksimāli apmeklētas, jo tikai tā pasaules sabiedrība nevarēs ignorēt protestus.

Viņš atzīmēja, ka krievu skolas ir Latvijas vēsturiskās identitātes daļa, ko jāaizstāv, lai kādi būtu latviešu nacionālistu iebildumi.

Ziņu lente
0