Rekordliels pacientu skaits: Deglava tilta slēgšana iedragājusi Stradiņa slimnīcas darbu

© Sputnik / Михаил Безносов / Pāriet pie mediju bankasВ коридоре поликлиники
В коридоре поликлиники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas iedzīvotāji sadzirdēja lūgumus nesaukt ātro palīdzību bez ārkārtējas nepieciešamības un sarīkoja haosu Stradiņa slimnīcas darbā.

RĪGA, 28. aprīlis – Sputnik. Deglava tilta slēgšanas un Brasas tilta rekonstrukcijas uzsākšanas dēļ, satiksme Rīgā ir apstājusies vienā milzīgā sastrēgumā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) iepriekš aicināja iedzīvotājus izvērtēt, vai tiešām ir nepieciešams izsaukt ātro palīdzību, un vērsties pie ģimenes ārstiem. NMPD vadītāja Liene Cipule norādīja, ka iedzīvotāji saprotoši izturējās pret radušos situāciju, un izsaukumu skaits pirmajā diennaktī bija par 10% mazāks.

Машина Службы неотложной медицинской помощи в Риге - Sputnik Latvija
Deglava tilta slēgšana apgrūtinājusi ātrās palīdzības darbu

Ātrās palīdzības darbu rīdzinieki atbrīvoja, toties pārpildīja Stradiņa slimnīcu, kura atrodas Daugavas kreisajā krastā. Daudzi nevēršas pie ģimenes ārstiem vai poliklīnikā, bet gan patstāvīgi brauc uz slimnīcu.

Neatliekamās medicīnas centra vadītāja Anita Kalēja paziņoja, ka pacientu skaits, kuri paši nāk pēc palīdzības uz Stradiņa slimnīcu, ir dubultojies.

"Mēs esam spiesti tikt galā ar rekordlielu pacientu skaitu – 200 pacienti diennaktī," paziņoja Kalēja.

Viņa norāda, ka slimnīcā nevienam no pacientiem, protams, nesāks atteikt, taču savu kārtu rindā uz pieņemšanu nāksies gaidīt divas-trīs stundas, vai pat vairāk. Tāpēc tomēr labāk šobrīd būtu vērsties pie ģimenes ārsta un poliklīnikā.

Priekšroka slimnīcā tiek dota smagi slimiem pacientiem un ātrās palīdzības pacientiem, paskaidroja Kalēja. Tāpēc visiem pārējiem nāksies rēķināties ar to, ka rentgenu un citus izmeklējumus Stradiņa slimnīcā viņiem diez vai veiks.

Kā slēdza Deglava tiltu

Satiksme uz Deglava tilta tika slēgta 25. aprīļa plkst. 5:00 pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena rīkojuma, kurš uzskata, ka tilta ekspluatācija var novest pie tā sagruvuma.

Закрыто движение по мосту на улице Деглава в Риге - Sputnik Latvija
Baraņņiks: gaidām satiksmes atjaunošanu uz Deglava tilta

Rīgas domē viņam nepiekrīt. Kontrolurbums parādīja, ka tilta balsti atrodas labā stāvoklī, tāpēc dome gaida, ka IeM un Valsts policija drīzumā rīkosies un atjaunos satiksmi.

Vienas no galvenajām Rīgas transporta artērijām slēgšanas dēļ nācās nopietni izmainīt sabiedriskā transporta kustības shēmu, satiksmes intensitāte attiecīgās pilsētas daļās ir stipri pieaugusi.

"Rīgas satiksmē" paziņoja, ka sabiedriskā transporta maršrutu izmainīšana izmaksās uzņēmumam 70 tūkstošus eiro dienā.

Šie izdevumi rodas arī tehnisku iemeslu dēļ: tostarp, transportlīdzekļiem nākas izmantot apvedceļus, līdz ar to braukšanas attālumi kļūst lielāki, kas arī prasa papildu degvielas patēriņu un palielina amortizācijas izdevumus.

Ziņu lente
0