Baraņņiks: gaidām satiksmes atjaunošanu uz Deglava tilta

© Sputnik / Sergey MelkonovЗакрыто движение по мосту на улице Деглава в Риге
Закрыто движение по мосту на улице Деглава в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes speciālisti veica Deglava tilta balsta pārbaudes urbumu un neatklāja neko draudīgu.

RĪGA, 26. aprīlis – Sputnik. Rīgas domes Satiksmes departaments neuzskata Valsts policijas un iekšlietu ministra Sanda Ģirģena izteiktās bažas par nopietnu Deglava tilta slēgšanas argumentu, paziņoja departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins telekanālā LNT intervijā raidījumam "900 sekundes".

Aprīļa sākumā, veicot ceļu pārvada balstu remontu Deglava ielā, tika atklāti iepriekš neparedzēti defekti, tāpēc celtniecības darbi tika apturēti līdz izmaiņu veikšanai projektā. No 10. aprīļa stājās spēkā aizliegums uzbraukt uz tilta transportlīdzekļiem, kuru masa pārsniedz 30 tonnas.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens izdeva rīkojumu slēgt Deglava tiltu no 25. aprīļa par spīti Rīgas domes iebildumiem. Valsts policijas vienības slēdza satiksmi uz tilta vakar, plkst. 5:00.

Trešdien Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB), Valsts policijas vadība un departamenta iepriekš pieaicinātais sertificētais eksperts no Rīgas Tehniskās universitātes izmeklēja Deglava tiltu un uzklausīja eksperta argumentus par tā drošību, pastāstīja Jakrins.

"Iespējams, viņa argumenti nebija pārliecinoši, jo tilts šodien no rīta satiksmei ir slēgts. Tagad gaidām ziņas no Valsts policijas un būvniecības kontroles biroja ar ierosinājumiem, ko darīt tālāk. Viņi var algot savus ekspertus, lai gan mūsu pārliecība ir, ka tilts ir absolūti drošs," pateica viņš.

"Ja būtu kaut mazākā iespēja, kaut puseksperta vārds, ka tilts nav drošs, mēs pirmie būtu to slēguši," apgalvo Jakrins.

Rīgas domes Transporta un satiksmes lietu komitejas vadītājs Vadims Faļkovs iepriekš pastāstīja par būvinspekcijas izteiktajām prasībām Rīgas domei.

"Neraugoties uz visiem eksperta slēdzieniem, policija paziņoja, ka no rītdienas Deglava tiltu slēgs. Būvinspekcija uzstāja, ka balstī ir jāveic papildu urbumu. Bet nepaskaidrojot, kādā augstumā un kāda virzienā urbt," uzrakstīja Faļkovs savā Facebook lapā.

Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks paziņoja, ka balsts kontroles urbums ir veikts un, spriežot pēc tā rezultātiem, satiksmei uz tilta ir jābūt atjaunotai.

"Tikko veikts kontrolurbums tajā Deglava tilta balstā, ko par tilta slēgšanas iemeslu minēja BVKB. Balsts ir pilns ar betonu ar granīta šķembām, un vizuāli uzņemtais gabals ir teicamā stāvoklī.

Gaidām BVKB un Valsts policijas rīcību, lai pēc iespējas ātrāk atjaunot transporta kustību ar agrāk atrunātiem ierobežojumiem (ar pilno masu līdz 30t)," uzrakstīja Baraņņiks savā Facebook lapā.

Ziņu lente
0