Dārzeņu vietā laulība ar pakistāni: kā krāpnieki pieviļ latvietes

© pixabayНасилие
Насилие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas pilsones tiek aizvilinātas uz Lielbritāniju un ar varu piespiestas stāties laulībā ar Pakistānas pilsoņiem, kuriem tādējādi rodas iespēja likumīgi uzturēties Eiropas Savienības teritorijā.

RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. Rīgas apgabaltiesa piespriedusi brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un diviem mēnešiem diviem apsūdzētajiem, kuri atzīti par vainīgiem cilvēku tirdzniecībā organizētā grupā, norādīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Una Rēķe, vēsta nra.lv.

Krāpnieki organizētā grupā Latvijā piedāvāja sievietēm darbu dārzeņu šķirošanas rūpnīcā un solīja labu algu.

Sieviete - Sputnik Latvija
Fiktīvās laulības un darbs ārzemēs: kā Latvijas iedzīvotāji nonāk verdzībā

Kad sievietes piekrita piedāvājumam, noziedznieki palīdzēja viņām nonākt Lielbritānijā, kur izolēja sievietes, liedza viņām pamest uzturēšanās vietu un atņēma jebkādas saziņas iespējas. Draudot ar vardarbību, viņi piespieda sievietes stāties laulībā ar Pakistānas pilsoņiem, kas deva iespēju ārvalstniekiem likumīgi uzturēties Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp arī Lielbritānijā.

Par cilvēku tirdzniecības upuriem kļuva trīs sievietes no Latvijas.

Apsūdzētie savu vainu atzina, taču apelācijas kārtībā lūdza tiesu noteikt ar brīvības atņemšanu nesaistītu sodu. Tiesa apelāciju neatzina. Tiesas kolēģija, izvērtējot apstākļus un secināja, ka vainīgajiem nāksies pavadīt cietumā piecus gadus un divus mēnešus, ar probācijas uzraudzību uz trīs gadiem.

Ziņu lente
0