Politika

Nekas labs Rīgu negaida: iedzīvotāji novērtēja Ušakova atstādināšanu

© Sputnik / Sergey MelkonovНил Ушаков
Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikai nedaudzi uzskata, ka pārmaiņas Rīgas domes vadībā sola pilsētai pozitīvas pārmaiņas tuvākajā nākotnē.

RĪGA, 15. aprīlis — Sputnik. Nila Ušakova atstādināšana no Rīgas mēra posteņa un iespējamais tālākais darbs Briselē ar Eiropas Parlamenta deputāta mandātu, domājams, liecina par varas konfigurācijas maiņu Latvijas galvaspilsētā.

Vienlaikus lielākā daļa iedzīvotāju neuzskata, ka pārmaiņas pilsētas vadībā nesīs pozitīvu rezultātu, liecina Kantar TNS aptauja. Tās rezultātus publicēja skaties.lv.

Tikai 20% respondentu uzskata, ka Ušakova atstādināšana nesīs pilsētai pozitīvas pārmaiņas.

Vairākums – 65% respondentu – pauž pretēju viedokli un negaida neko labu tuvāko mēnešu laikā.

15% aptaujāto nevarēja sniegt konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Багаж - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība par Rīgas mēra atstādināšanu: skaidrs, kāpēc visi pamet Latviju

Atgādināsim, ka 4. aprīļa naktī vides un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce publicēja rīkojumu par Nila Ušakova atstādināšanu no Rīgas mēra posteņa. Pūces rīkojumā uzskatīta virkne pārkāpumu, ko Ušakovs pieļāvis kā Rīgas mērs un Rīgas satiksme kapitāla daļu turētājs: viņš ir pārkāpis vairākas likuma normas par publiskas personas un kapitālsabiedrību kapitāldaļu pārvaldi, likuma normas par publiskas personas finanšu līdzekļu un īpašuma izšķērdēšanas novēršanu, grāmatvedības, budžeta un finanšu pārvaldes, pašvaldību budžetu likumus.

Iepriekš publicists Vladimirs Lindermans, apkopojot nedēļas politiskos notikumus sarunā ar Sputnik Latvija, atzīmēja, ka pret Ušakovu nav ierosināta neviena krimināllieta. Pēc viņa domām, latviešu elite vēlas diskreditēt bijušo Rīgas mēru latviešu acīs un padzīt uz Briseli, lai viņa prombūtnē "Saskaņa", joprojām populārākā partija Latvijā, zaudētu tautas atbalstu.

Vienlaikus pusotras nedēļas laikā vairāk nekā 15 tūkstoši cilvēku parakstījuši petīciju sabiedrisko iniciatīvu portālā change.org ar prasību atjaunot Nilu Ušakovu mēra postenī.

Ziņu lente
0