Mēs neesam Pelnrušķītes: Ušakovs sarīkoja preses konferenci

© Sputnik / Sergey MelkonovМитинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова
Митинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neviens no Nila Ušakova biroja darbiniekiem atlaists netiks, un pats viņš turpinās darbu savā esošajā kabinetā.

RĪGA, 5. aprīlis – Sputnik. No Rīgas mēra amata atstādinātais Nils Ušakovs, mēra pagaidu vietas izpildītājs Oļegs Burovs un vicemērs Vadims Baraņņiks sarīkoja preses konferenci Rīgas domē.

Šonakt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce paziņoja lēmuma pieņemšanu par Ušakova atstādināšanu. Pūces rīkojumā uzskaitīta virkne pārkāpumu, kurus kā Rīgas mērs un pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" kapitāldaļu turētājs pieļāva Ušakovs: viņš ir pārkāpis vairākas likuma normas par publiskas personas un kapitālsabiedrību kapitāldaļu pārvaldi, likuma normas par publiskas personas finanšu līdzekļu un īpašuma izšķērdēšanas novēršanu, grāmatvedības, budžeta un finanšu pārvaldes, pašvaldību budžetu likumus.

Ušakovs nosauca šo lēmumu par juridiski nepamatotu.

"Šodien tika pieņemts būtisks politisks lēmums. Par to tika runāts sen, katra no valdošās koalīcijas partijām, visi, kam nebija slinkums, runāja, ka drīz, drīz tiks pieņemts vienīgais pareizais lēmums. Ja mēs vērtējam tā juridisko sastāvdaļu, tad mēs redzam, ka tā netika pieņemta juristu kabinetos, bet gan vietās, kuras līdzinās Taureņu pirtīm. Juridiski tā ir sastādīta slikti. Gribu uzsvērt, ka es neatsakos no atbildības par visu to, ko esmu izdarījis Rīgas domē kopš 2009. gadā. Bet juridiski var vērtēt tikai šo sasaukumu," pateica Ušakovs.

Tāpat Ušakovs norādīja, ka neviens no viņa biroja darbiniekiem netiks atlaists, un pats viņš turpinās darbu savā esošajā kabinetā. Pēc Ušakova sacītā, nākamnedēļ tiks apspriesta viņu turpmākā darba organizēšana, lai biroja darbinieki varētu sniegt palīdzību Burovam un Baraņņikam.

Митинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова - Sputnik Latvija
Ušakovs: es tikšu galā ar šiem pārbaudījumiem

Uz jautājumu, kādas, pēc viņa domām, kļūdas viņš desmit gados mēra krēslā ir pieļāvis, Ušakovs atbildēja, ka nekļūdās tikai tas, kurš neko nedara.

"Nepieļaut kļūdas ir grūti. Bija dažas kļūdas, kas saistītas ar uzņēmuma pārvaldi, kaut kur nepareizi tika uzstādītas finanšu prioritātes, piemēram, par to, ka sākumā mēs remontēsim skolas un bērnudārzus, un pēc tam tiltu. Kļūdas bija. Taču ja es nebūtu pieļāvis kļūdas, man vajadzēto balotēties nevis Eiropas Parlamentā, bet gan kādā citā struktūrā," pateica Ušakovs.

Viņš pauda pārliecību par to, ka apelācija, kuru viņš grasās iesniegt tiesā atbildes kārtā uz Pūces lēmumu, tiks izskatīta ne ātrāk kā pirms nākošajām pašvaldības vēlēšanām, citiem vārdiem sakot, viņš nevarēs atgriezties mēra krēslā tuvākajā laikā. Par apelācijas iesniegšanas laiku Ušakovs nolēma neko neteikt.

"Mēs neesam Pelnrušķītes, lai, kolīdz ķirbis sabrūk, uzreiz vērstos tiesā," pateica viņš.

Viņš atgādināja, ka dokuments no Pūces atnāca 00:01 naktī, savukārt Pūces preses konference notika plkst. 10:00. daudzi Ušakova domubiedri pievērsa uzmanību tam, ka lēmums par viņa atstādināšanu tika pieņemts naktī.

"Lūk tā, NAKTĪ, demokrātiskā valstī, gļēvulīgi ministri paziņo par to, ka ar savu vienpersonisko lēmumu viņi atstādina galvaspilsētas mēru," uzrakstīja savā Facebook lapā Saeimas deputāte no partijas "Saskaņa" Regīna Ločmele-Luņova.

"Ministrs paziņoja par mēra atstādināšanu naktī, it kā uzsverot šīs izrēķināšanās līdzību ar Staļina represijām," uzrakstīja Facebook Saeimas deputāts no "Saskaņas" Vjačeslavs Dombrovskis.

Ziņu lente
0