Politika

Ušakovs: es tikšu galā ar šiem pārbaudījumiem

© Sputnik / Sergey MelkonovМитинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова
Митинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No Rīgas mēra amata atstādinātais Nils Ušakovs sola nepadoties un cīnīties par taisnīguma atjaunošanu tiesā.

RĪGA, 5. aprīlis – Sputnik. No amata pienākumu izpildīšanas atstādinātais Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs negrasās padoties.

Šonakt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce izdeva rīkojumu par Ušakova atstādināšanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata par likuma normas par publiskas personas un kapitālsabiedrību kapitāldaļu pārvaldi, likuma normas par publiskas personas finanšu līdzekļu un īpašuma izšķērdēšanas novēršanu, grāmatvedības, budžeta un finanšu pārvaldes, pašvaldību budžetu likumu pārkāpšanu.

"Rīgas domes vēlēšanās 2017. gadā esošais ministrs Pūce saņēma ap 5000 rīdzinieku balsu. Es saņēmu 105 000. 10 gadu laikā uzvarēt mani godīgā, atklātā un demokrātiskā cīņā viņiem ne reizi neizdevās. Taču tagad ir citi laiki - "tiesiskuma bez robežām" laiki," uzrakstīja Ušakovs savā Facebook lapā.

"Ministrs pieņēma absolūti prettiesisku lēmumu un atstādināja mani no amata. Viņa saraksts ar pārkāpumiem ir mēģinājums atrasts nebūtiskus procedūras pārkāpumus. Tajā skaitā arī pārmetums par to, ka atbilde ministram tika nosūtīta pa parasto pastu, nevis elektroniski. Tas viss, protams, tiks apstrīdēts tiesā. Par mēru mani padarīja mani vēlētāji rīdzinieki un tikai viņi var mani atlaist, nevis Pūce un kompānija!

Нил Ушаков на съезде партии Согласие - Sputnik Latvija
Nils Ušakovs atstādināts no Rīgas mēra amata

Ministrs apgalvo, ka viņa lēmumam ir jāsaskan ar "politiskās un tiesiskās kultūras izaugsmi". Par politisko kultūru runā politiķis, kas veidoja partiju ar līdzekļiem, kas iegūti no spēļu automātu zāļu biznesa? Par kādu politisko kultūru var runāt ministrs valdībā, kas tikko piekrāpa visus savus vēlētājus?

Šobrīd man nāksies iet pa šo spiediena un pazemojumu ceļu, taču par manu raksturu jūs varat nešaubīties. Es tikšu galā ar šiem pārbaudījumiem un jebkuros apstākļos palikšu ar saviem vēlētājiem.

Pagaidām es vēlos pateikt paldies visiem rīdziniekiem, visiem saviem atbalstītājiem par šiem 10 darba gadiem! Kopā mums izdevās paveikt ļoti daudz mūsu pilsētai! Paldies jums!" uzrakstīja Ušakovs.

Šodien no rīta LTV ēterā viņš paziņoja, ka viņš nav bijušais mērs – viņš nav atlaists, bet atstādināts.

"Atlaist mani no šī amata pilnvērtīgi var vēlētāji vai tiesa. Esmu pārliecināts, ka tiesā tiks pierādītas visas tās nelikumības, ko pēc būtības, parakstot šo rīkojumu, ir sastrādājis ministrs," atzīmēja Ušakovs.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Ušakovs: lēmumu par manu atstādināšanu pieņemt var, bet "piekaut" nesanāks"

Pēc Ušakova sacītā, viņš ir apņēmības pilns apstrīdēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija lēmumu tiesā.

"Dotais lēmums ir absolūti prettiesisks un neprofesionāls, un atsevišķas pretenzijas, piemēram, par pārtraukumiem sēžu laikā, kurās mani cenšas apsūdzēt, vispār ir bērnudārza līmenī," paziņoja Ušakovs.

Ušakovs uzsvēra, ka nav bijušais, bet gan no amata pienākumu veikšanas atstādināts.

Pūce ir gatavs tikties ar Ušakovu tiesā

No Rīgas mēra puses tika konstatēti konkrēti pārkāpumi, pēc kuru rezumēšanas arī tika pieņemts attiecīgais lēmums, paziņoja Pūce LTV rīta ēterā.

Митинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nils Ušakovs pamet Latviju: "krievu latviešu" ēras beigas

"Runa ir par ļoti būtiskiem pārkāpumiem, kuri radījuši konkrētas juridiskas un finansiālas sekas pašvaldībai. Lēmuma mērķis ir novērst risku, ka šādi pārkāpumi var atkārtoties. (…) Un tas ir brīdinājums citiem politiķiem, ne tikai Rīgā, ka šādām darbībām sekos atbildība," paziņoja Pūce.

Pūce uzsvēra, ka viņa vadītā ministrija ir gatava tiesāties ar Ušakovu.

"Neesmu pārsteigts. Viņš jau dēvē par neprofesionālu un politizētu lēmumu, kuru vēl pat nav redzējis. Pēc šādiem pārkāpumiem politiķi bieži reaģē, ka tā ir politiskā vajāšana. Latvija ir tiesiska valsts. Viņš var apstrīdēt lēmumu tiesā, mēs esam tam gatavi un absolūti nebaidāmies," paziņoja Pūce.

Kopš šodienas mēra vietas izpildītājs ir vicemērs Oļegs Burovs, kurš strādā komandā ar vicemēru Vadimu Baraņņiku.

Ziņu lente
0