"Latvijas Pasts" nevēlas maksāt par iebraukšanu Jūrmalā

© Sputnik / Sergey MelkonovПочтовый ящик
Почтовый ящик - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts iestāžu vai uzņēmumu darbiniekiem arī jāmaksā par iebraukšanu Jūrmalā, pat ja viņi brauc ķert maluzvejniekus vai piegādāt pastu.

RĪGA, 2. aprīlis – Sputnik. Valsts vides dienesta un "Latvijas Pasta" darbinieki arī ir spiesti pirkt Jūrmalas caurlaides, vēsta LTV.

No 1. aprīļa vadītājiem jāmaksā 2 eiro dienā par iebraukšanu Jūrmalas vēsturiskajā centrā. Šāda sistēma pastāv kopš 1996. gada. Viens no tās mērķiem ir samazināt mašīnu plūsmu, kā arī parūpēties par gaisa kvalitāti. Kaut arī pašvaldība norādījusi, ka operatīvajam transportam atļauts iebraukt pilsētā bezmaksas, valsts iestāžu vai uzņēmumu darbiniekiem arī jāmaksā. Gadījumā, ja viņiem jāiebrauc Jūrmalas centrā darba lietās, viņi var saņemt 50% atlaidi.

Valsts vides dienesta darbinieki, kuri kontrolē zvejošanas noteikumu ievērošanu, uzskata situāciju par absurdu.

Юрмальский глобус на улице Йомас - Sputnik Latvija
Iebraukšana Jūrmalā atkal par maksu: kas ir jāatceras

"Mums jāpērk caurlaide. Mēs to nedarām. Kopš ieviesa caurlaides, Vides dienesta inspektori to posmu no Lielupes ietekas jūrā līdz Jaundubultiem praktiski nekontrolē… Nu” tā ir liela summa, un tādu summu mums nav. Videi vispār ir maz līdzekļu, un vēl tagad - maksāt pašvaldībai, ka es veicu savus pienākumus…" - paskaidroja dienesta inspektors Gints Zemitāns.

Maksu par iebraukšanu prasa arī tad, kad inspektoriem jādodas uz izsaukumu Jūrmalā. Pērn kāds inspektors iebrauca zonā divas reizes – un tagad gaida lēmumu par sodu.

2017. gadā Valsts vides dienests palūdza Jūrmalas domei bezmaksas caurlaides, taču pašvaldība piedāvāja tikai atlaides.

Neapmierināts ir arī uzņēmums "Latvijas Pasts".

"Mēs uzskatām, ka tas ir nepieņemami, ka Jūrmalas dome piemēro Latvijas Pastam šo maksu kā universālā pakalpojuma sniedzējam, jo mēs sniedzam universālo pasta pakalpojumu, kas mums noteikts kā valsts saistības. Mēs nevaram izvēlēties, piemēram, nebraukt Jūrmalas pilsētā un nesniegt šo pakalpojumu," - pastāstīja uzņēmuma pārstāve Gundega Vārpa.

Arī "Latvijas Pasts" prasīja domei bezmaksas caurlaides, taču nesaņēma tās. Uzskatot, ka likums ir viņu pusē, "Latvijas Pasts" darbinieki pērn nemaksāja par iebraukšanu. Šomēnes strīdu starp uzņēmumu un domi, kura vēlas piedzīt no "Latvijas Pasta" 30 tūkstošus eiro neapmaksātu sodu veidā, izskatīts Administratīvā tiesa.

"Pašreiz nav plānots pārskatīt minētos noteikumus. [...] Tas vienlīdz vienādā veidā attiecas uz visiem transportlīdzekļiem, kas iebrauc Jūrmalā, lai atslogotu šo tranzīta plūsmu," - norādīja domes pārstāve Elita Cepurīte.

Ziņu lente
0