Iebraukšana Jūrmalā atkal par maksu: kas ir jāatceras

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийЮрмальский глобус на улице Йомас
Юрмальский глобус на улице Йомас - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kur var nopirkt caurlaidi pirms un pēc iebraukšanas, cik maksā ilgtermiņa atļauja, un kam ir tiesības iebraukt Jūrmalā bez maksas, izņemot pilsētas iedzīvotājus.

RĪGA, 2. aprīlis – Sputnik. No pirmdienas, 1. aprīļa, sākas periods, kad par iebrukšanu Jūrmalā jāmaksā 2 eiro nodeva. Pašvaldība aicina vadītājus pirkt caurlaidi Internetā: portālā www.visitjurmala.lv vai ar mobilo lietotņu palīdzību Mobilly vai Citadele.

Caurlaidi iespējams iegādāties pie iebraukšanas pilsētā. Tāpat iespējams samaksāt nodevu jau Jūrmalā – vienā no četriem automātiem: pie Rimi lielveikala Lielupē, pie Dzintaru koncertzāles, Majoru stāvlaukumā un pie Dubultu stacijas, vēsta pašvaldības mājaslapa.

Туристическая улица Юрмалы - Sputnik Latvija
"Bloķēs kontu – viņi atskries": tūkstošiem vadītāju nemaksā par iebraukšanu Jūrmalā

Jāņem vērā, ka caurlaide ir spēkā līdz tās pašas dienas plkst. 23:59. Vienā un tajā pašā dienā ar transportlīdzekli, kuram iegādāta caurlaide, iespējams iebraukt Jūrmalā neierobežotu reižu skaitu.

Pērkot caurlaidi, precīzi jānorāda transportlīdzekļa reģistrācijas numurs – iebraukšanas atļauja ir derīga tikai tam.

Ir arī ilgtermiņa caurlaides: 7,30, 90 dienām un visai sezonai. Caurlaide transportlīdzeklim ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām septiņām dienām maksās 10 eiro, trīsdesmit dienām – 31 eiro, deviņdesmit dienām – 55 eiro, visai sezonai – 107 eiro. Transportlīdzeklim ar pilnu masu virs 3,5 tonnām ilgtermiņa caurlaide izmaksās attiecīgi 12, 43, 110 un 213 eiro. Šādas atļaujas iespējams iegādāties portālā www.epakalpojumi.jurmala.lv. Pārbaudīt caurlaides derīguma termiņu iespējams portālos www.jurmala.lv un www.epakalpojumi.jurmala.lv.

Autostāvvietas Jūrmalā ir bezmaksas, izņemot privātās stāvvietas.

Caurlaižu kontrole ir pilnībā automatizēta. Videotehniskie līdzekļi fiksē iebraucošo automobiļu reģistrācijas numurus, un vēlāk tiek pārbaudīti datu bāzē, vai transportlīdzeklim ir caurlaide.

Sods par caurlaižu režīma neievērošanu ir 50 eiro.

Kam ir tiesības iebraukt bezmaksas

Jūrmalā deklarētie iedzīvotāji vai cilvēki, kuriem pilsētā ir nekustamais īpašums, automātiski saņem caurlaides transportlīdzekļiem, kuri ir reģistrēti kā viņu īpašums vai arī reģistrētas viņu lietošanas tiesības un tādējādi reģistrēti Ceļu satiksmes drošības direkcijā. Juridiskās personas, kuru juridiskā adrese ir Jūrmalā, arī automātiski saņem caurlaides mašīnām, kuras ir viņu īpašumā vai viņiem ir to lietošanas tiesības.

Pārējos gadījumos caurlaides noformēšanai jāiesniedz pieteikums portālā www.epakalpojumi.jurmala.lv.

Lai pārliecinātos, ka jūsu automobiļa caurlaide ir reģistrēta, var apstatīties sadaļu "Caurlaides" portālā www.jurmala.lv, ievadot transportlīdzekļa reģistrācijas numuru un vadītāja apliecības reģistrācijas numuru. Tāpat var apmeklēt portālu www.epakalpojumi.jurmala.lv.

Логотип торговой сети магазинов Maxima - Sputnik Latvija
Atzīstiet savu kļūdu: jūrmalnieks strīdas ar policiju stāvvietas soda dēļ

Iebraukšana nav jāapmaksā elektromobiļiem un automobiļiem, kuri pielāgoti vadītājiem-invalīdiem.

Tāpat no maksas tiek atbrīvoti transportlīdzekļi, kuri pārvadā pirmās grupas invalīdus, bērnus-invalīdus, kā arī invalīdus ar kustības traucējumiem.

Šādi automobiļi iepriekš jāreģistrē portālā www.epakalpojumi.jurmala.lv vai jau pēc iebraukšanas pilsētā: Tūrisma informācijas centrā, kurš atrodas Jūrmalas pilsētas muzejā Tirgoņu ielā 29, vai Pašvaldības policijas dežūrdaļā Dubultos, Dubultu prospektā 2.

Persona ar invaliditāti (pirmās grupas invalīds vai invalīds ar kustības traucējumiem) portālā www.epakalpojumi.jurmala.lv patstavīgi var noformēt bezmaksas caurlaidi vienai sezonai vienam transportlīdzeklim, kurš atrodas tās īpašumā vai viņai ir tā lietošanas tiesības.

Šajā pašā mājaslapā bezmaksas caurlaidi var noformēt arī pacienti, kuriem tiks sniegti ārstēšanās pakalpojumi Jūrmalas slimnīcā, Nacionālajā reabilitācijas centrā "Vaivari", sanatorijā "Belorusija", stomatoloģijās Amberdent un SIA "Servisa Aģentūra AG".

Bezmaksas caurlaide tiks reģistrēta, kolīdz ārstniecības iestāde apstiprinās vizīti.

Bezmaksas caurlaidi var noformēt arī transportlīdzeklim, kurš pieder vai atrodas Černobiļas AES avārijas seku likvidācijas dalībniekiem. Šādai personai, kurai ir likvidatora statuss, jāiesniedz pieteikums Pašvaldības klientu apkalpošanas centrā, uzrādot savas apliecības oriģinālu.

Ziņu lente
0