Rīgai būs vēl viens vicemērs

© Sputnik / Sergey MelkonovЗдание Рижской думы
Здание Рижской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viņa pienākumi vēl nav noteikti, toties ir zināms, cik šogad un nākamgad viņa amatam iztērēs dome.

RĪGA, 28. marts – Sputnik. Rīgas dome pieņēmusi pašvaldības nolikuma grozījumus, kuri paredz vēl viena galvaspilsētas vicemēra amata izveidošanu, raksta rus.tvnet.lv.

Šī vicemēra amata izveidošana Rīgas domei šogad izmaksās 33 tūkstošus eiro, nākamgad – 44 tūkstošus eiro.

Ziņotājs šajā jautājumā bija Rīgas domes Juridiskās pārvaldes vadītājs Jānis Liepiņš, kurš, atbildot uz opozīcijas jautājumiem, nespēja noformulēt jaunā vicemēra pienākumus.

Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
LTV: Ušakovs un Ameriks balotēsies Eiropas Parlamentā

Piemēram, deputāts Ģirts Lapiņš (Nacionālā apvienība) pavaicāja, kāpēc vispār nepieciešams šāds amats un vai tas nozīmē, ka vicemērs Oļegs Burovs netiek galā ar saviem pienākumiem. Liepiņš atbildēja, ka viņa uzdevums bija tehniski izstrādāt piedāvājumu, savukārt jautājumu par otrā vicemēra pienākumiem lems mērs.

"Saskaņas" deputāts Vadims Baraņņiks apstiprināja, ka ir gatavs izvirzīt sevi šim amatam.

Pērnā gada decembrī Rīgas vicemērs Andris Ameriks atkāpās no amata korupcijas skandāla fonā "Rīgas satiksmē" pēc astoņu gadu darba šajā amatā. Par jauno vicemēru nākošajā dienā tika ievēlēts Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas vadītājs Oļegs Burovs. Pirms balsošanas viņš paziņoja, ka turpinās vadīt Pilsētas īpašumu komiteju un Degradējošo būvju komisiju. Atbildot uz opozīcijas deputātu jautājumiem par atbildību korupcijā, viņš pateica, ka hipotētisku korupcijas skandālu gadījumā ir gatavs atstāt vicemēra amatu.

"Es nebaidos no atbildības, taču izdarīšu visu, lai kas tāds nenotiktu nevienā no manis vadītiem uzņēmumiem," - pateica Burovs.

Balsojumā piedalījās 53 deputāti. Burovu atbalstīja 31 deputāts, pret nobalsoja 22 cilvēki.

Ziņu lente
0