Jau trīs gadus Rīgas domei neizdodas tikt vaļā no Vitālija Reinbaha

© Sputnik / Sergey MelkonovЗдание Рижской думы
Здание Рижской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No amata atstādinātais Rīgas domes darbinieks uzvarēja tiesā un tagad vairs nesaņems algu par neko nedarīšanu.

RĪGA, 19. marts — Sputnik. Rīgas dome ir atjaunojusi Vitāliju Reinbahu darbā, bet par Satiksmes departamenta (RDSD) Kontroles dienesta vecāko kontrolieri, nevis par tā direktoru, ziņo LSM.lv.

Rīgas dome cenšas panākt Vitālija Reinbaha atlaišanu kopš 2016. gada, kad Rīgas mērs Nils Ušakovs pauda Reinbaham neuzticību sakarā ar ieilgušajiem ceļa darbiem Rīgā. Tomēr Reinbahs bija apstrīdējis atlaišanu tiesā un uzvarējis vairākās instancēs, jo viņa vaina nebija pierādīta.

Bērnu laukums. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Nepabeidzi laikus remontdarbus Rīgā – atdod naudu bērniem

Kopš 2017. gada vasaras, kad Reinbaham beidzies bērna kopšanas atvaļinājums, viņam tika noteikta dīkstāve, un viņa pienākumus pildīja Emīls Jakrins, taču Reinbahs visu šo laiku saņēma algu vairāk nekā 2 tūkstošus eiro apmērā.

Kā ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz Rīgas mēru Nilu Ušakovu, Reinbahs uz diviem mēnešiem norīkots citā amatā departamenta iekšienē. Mērs paziņoja, ka tiesa neesot novērtējusi Reinbaha atlaišanas apstākļus, kā arī neesot izskatījusi lietu pēc būtības. Ušakovs norādīja, ka lēmums par turpmāko darba organizāciju departamentā tiks pieņemts tuvākajā laikā atbilstoši Darba likuma prasībām.

Vitālijs Reinbahs jau iepriekš bija turēts aizdomās sakarā ar vairākām lietām korupcijas izmeklēšanas gaitā: 2013. gadā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) viņu aizturēja aizdomās ka viņš caur starpnieku pieņēmis maksājumus par to, lai uzrakstītu labvēlīgus nosacījumus mikroautobusu konkursā, ko uzvarēja SIA "Rīgas mikroautobusu satiksme". Tapāt pastāv aizdomas, ka šajā lietā ir iesaistīts Aleksandrs Brandavs.

Turklāt 2016. gadā Rīgas domes opozīcija pieprasīja Reinbaha atlaišanu aizdomu dēļ sakarā ar uzņēmumu Latvijas tilti, kas veica Salu tilta renovāciju.

Ziņu lente
0