"Aiz šiem vārtiem vaid zeme": rīdziniekus šausminājis jaunais tirdzniecības centrs

© Photo Akropolis GroupТорговый центр Akropole
Торговый центр Akropole - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais daudzfunkcionālais tirdzniecības komplekss Akropole vēl nav paspējis vērt durvis, taču jau saņēmis pamatīgu sociālo tīklu apmeklētāju kritikas porciju par ārējo veidolu.

RĪGA, 16. marts — Sputnik. Rīdzinieki un pilsētas viesi ar nepacietību gaida daudzfunkcionālā tirdzniecības kompleksa Akropole atklāšanu, kas izvietojies bijušās porcelāna fabrikas teritorijā (agrākā Kuzņecova porcelāna fabrika – red.) Ķengaragā.

Veikals Decathlon - Sputnik Latvija
Latvijā varētu parādīties veikalu tīkli Decathlon un O'Learys

Spriežot pēc visa, jaunajā kompleksā būs iespējams labi pavadīt laiku, ne tikai banāli iepirkties – Akropolē bus kinoteātris (tostarp arī ar tehnoloģiju IMAX), sporta zāle, plaša vissezonas slidotava un aptuveni 20 kafejnīcas un restorāni.

Protams, jāņem vērā arī ekonomiskais labums, ko Latvijai nes tirdzniecības komplekss – 1500 jaunas darba vietas un investīcijas, kuru kopsumma sasniedz aptuveni 120 miljonus eiro.

Taču iedzīvotājus, šķiet, pārsteidz milzīgais tirdzniecības centru skaits Rīgā, kas parādās agrāko rūpnīcu vietā, turklāt sociālo tīklu apmeklētāji norāda, ka tirdzniecības centra Akropola ārējais veidols ir pabaismīgs un vairāk atgādina... koncentrācijas nometni.

​"Skurstenis, barakas, vārti... pietrūkst tik uzraksta "Aiz šiem vārtiem vaid zeme" (memoriālais uzraksts Salaspils koncentrācijas nometnē – red.)," — jaunā tirdzniecības centra fotogrāfiju vērtē Twitter lietotājs Mežmalis.

​"Pirkums macht frei," — melno humoru atbalstīja Rasnais.

​"Nekropole," — piebilda Jānis Baltiņš.

​"Klienti, kas neko nenopirks, tiks sadedzināti," — ironizēja Jānis Norvelis.

​"Apsargi - sargtorņos, fonā - spēlē darbinieku orķestris, klaudz dzelzceļa riteņi. Atmosfēriski," — pārdomās grima lietotājs Oys.

Jaunā tirdzniecības kompleksa veidola aizstāvji gan bija mazākumā, taču arī viņi savu viedokli izteica.

"Nu gan pateici - tā ir senā Kuzņecova keramikas rūpnīcas vieta - tas tikai pareizi, ka tika kaut kas no tā saglabāts un dizains keramisks. Starp citu vienīgais lielveikals (ja neskaita veco Molu), kuram ir dizains - pārējie bleķu škūņi bez sejas," — Akropole labās īpašības uzskaitīja lietotājs Clash.Clash.

​"Zinu ka tā ir Kuzņecova rūpnīca, tieši tāpēc dubultskumji! Es gribētu, lai tur ir porcelāna rūpnīca, ne lielveikals! " — attrauca Mežmalis.

Atgādināsim, ka tirdzniecības un izklaides centrs Akropole vērs durvis 4. aprīlī. Tajā būs aptuveni 170 kafejnīcas un veikali, kinoteātris un slidotava.

Akropole ir viens no lielākajiem pēdējo gadu celtniecības projektiem Latvijā. Tirdzniecības centra un ofisu ēkas kopējā platība – 98 tūkstoši kvadrātmetru, no kuriem 90 tūkstoši kvadrātmetru atvēlēti tirdzniecības vietām, pārējā platība – ofisu telpām.

Ziņu lente
0