Satiksmes ministrs piespiedīs Panda taxi maksāt nodokļus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā populārā vietne Panda taksometru izsaukšanai, iespējams tiks slēgta par nodokļu nemaksāšanu.

RĪGA, 6. marts — Sputnik. Ja vidutāju interneta resurss Panda Latvijā netiks reģistrēts kā nodokļu maksātājs, lietotne varētu tikt slēgta, LTV ēterā pastāstīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija).

Viņš atklāja, ka likuma grozījumi, kas to atļaus, pašlaik tiek virzīti uz Saeimu.

Panda ir viena no populārākām lietotnēm taksometru pasūtīšanai Latvijā. Ar to sadarbojas virkne taksometru uzņēmumu un individuālie komersanti, kuri maksā par informācijas publikāciju un zvanu centra pakalpojumiem – apmēram 65 centus par vienu pasūtījumu.

Такси - Sputnik Latvija
"Divi eiro par kilometru – tas ir daudz": kas notiek ar taksometriem Latvijā

Taču uzņēmums nav reģistrēts Latvijā, tātad nodokļi no šī starpniecības pakalpojuma maksāti netiek. Valsts ieņēmumu dienesta pāstāve Dace Pelēkā atzina, ka arī VID nav zināms, kur fiziski atrodas Pandas zvanu centrs un, vai, piemēram, par tā darbiniekiem tiek maksāti nodokļi.

Neoficiāla informācija liecina, ka starpniecības nauda, ko Panda maksā taksometru vadītāji, "aiziet" uz Igauniju ar norēķinu sistēmas Paysera starpniecība, bet zvanu centrs daļēji atrodas Liepājā, daļēji - Kijevā.  Pandas īstais labuma guvējs ir Ukrainas pilsonis Mihails Grušulenko, kurš vada tā darbību Latvijā. 

Kopš stāšanās amatā Linkaits cenšas noregulēt taksometru darbību Latvijā, piemēram, noteikt fiksētu tarifu braucieniem uz Rīgas lidostu. Savukārt taksometru vadītāji pieprasa iekasēt no viņiem patenta maksu, kas ļaus viņiem saņemt sociālās garantijas.

Ziņu lente
0