Gripa neatkāpjas: vēl 8 cilvēki miruši, 80 nonākuši slimnīcā ar pneimoniju

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasЛекарственные препараты и градусник для измерения температуры
Лекарственные препараты и градусник для измерения температуры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagājušajā nedēļā vien slimnīcā nonāca gandrīz 190 ar gripu saslimuši cilvēki.

RĪGA, 6. februāris – Sputnik. Gripas saslimšanas līmenis Latvijā turpina augt, pagājušajā nedēļā saslimušo skaits sastādīja 362,1 uz 100 tūkstošiem cilvēku, savukārt nedēļu iepriekš šis rādītājs sastādīja 298,4 gadījumus uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, liecina Slimību profilakses un kontroles centra dati, vēsta jauns.lv.

Septiņās no desmit pilsētām, kuras iekļautas gripas monitoringā, saslimšana pārsniegusi epidēmijas slieksni, bet visaugstākā tā bijusi Ventspilī. Visvairāk ar gripu saslimuši bērni vecumā līdz 14 gadiem – 884,3 gadījumi uz 100 tūkstošiem (bērnu vecuma) cilvēkiem.

Министр финансов Латвии Дана Рейз­ни­е­це-Озо­ла - Sputnik Latvija
Dūmi labāki, nekā ķiploki: Dana Reizniece-Ozola parādīja savu gripas profilakses veidu

Pagājušajā nedēļā ar gripu slimnīcā nonākuši 186 pacienti, ar gripas izraisītu pneimoniju – 80.

Kopumā kopš sezonas sākuma no gripas un tās izraisītajiem sarežģījumiem miruši 25 cilvēki, no tiem astoņi miruši pagājušajā nedēļā. Vidējais mirušo vecums ir 66 gadi, taču viņu vidū ir vīrietis, kuram nebija pat 40.

Mediķi brīdina, ka visvieglāk gripu "saķer" vecāka gadagājuma ļaudis un tie, kas sirgst no hroniskām sirds un asinsvadu sistēmas, plaušu un nieru saslimšanām, cukura diabēta, onkoloģijas slimnieki, cilvēki ar vāju imunitāti un tiem, kam ir hroniskas infekcijas. Īpaši bīstama gripa ir grūtniecēm un maziem bērniem.

Pagājušajā sezonā no gripas nomira 91 cilvēks, pirms diviem gadiem – 75.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, gripas epidēmija tika izsludināta Latvijā kopš 15. janvāra. Sakarā ar slimības izplatīšanās turpināšanos, nolemts pagarināt dežūrārstu darba laiku.

Ziņu lente
0