Elektrība Latvijā kļuvusi visdārgākā Baltijā

© Pixabay / Free-PhotosЛампочка
Лампочка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Elektroenerģijas cenas Baltijas valstīs palielinās jau ne pirmo nedēļu pēc kārtas.

RĪGA, 30. janvāris – Sputnik. Elektroenerģijas cena Latvijā pagājušajā nedēļā bijusi augstākā Baltijas valstu vidū – 65,08 eiro par megavatstundu. Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, cena palielinājusies gandrīz par piektdaļu, paziņoja kompānija Elektrum Lietuva.

Lietuvā elektroenerģija sadārdzinājusies līdz 65,06 eiro par megavatstundu, Igaunijā – līdz 64,83 eiro. kā iemeslu kompānija sauc aukstos laikapstākļus un zemo ūdens līmeni hidroelektrostaciju rezervuāros.

Счетчики электроэнергии - Sputnik Latvija
Pārmaksāt ne vairāk kā divas reizes: Latvijas jaunie mērķi enerģētikā

Nedēļas laikā elektroenerģijas patēriņš Baltijas valstīs pieauga par 5%, līdz 642 gigavatstundām, elektroenerģijas ražošanas apjomi pieauguši par 16%, līdz 500 gigavatstundām. Nedēļas laikā visas trīs Baltijas valstis kopā ņemtas izstrādāja 78% tām nepieciešamās elektroenerģijas.

Iepriekš AS Latvenergo pārdošanu direktors Uldis Mucenieks paziņoja, ka finanšu tirgu analīze liecina, ka 2019.-2020. gadā elektrības cenas diez vai atgriezīsies līmenī, kurā tās bija 2017. gadā vai agrāk.

"Mēs esam integrēti Skandināvijas tirgū, tāpēc arvien vairāk izjutīsim nevis lokālu, bet reģionālu faktoru nozīmi," paskaidroja viņš.

Ziņu lente
0