Daugavpilī atkal valda Saskaņa: mēra postenī ievēlēts Andrejs Elksniņš

© Foto : Ernests Dinka, Saeimas KancelejaДепутат Сейма Латвии Андрей Элксниньш
Депутат Сейма Латвии Андрей Элксниньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bezvaldības laiki Daugavpilī beigušies: par pilsētas mēru kļuvis partijas "Saskaņa" pārstāvis – mēra postenī jau pabijušais Andrejs Elksniņš.

RĪGA, 18. janvāris — Sputnik. Gandrīz divus mēnešus Daugavpils iztika bez mēra, taču vakar, 17. janvārī šajā postenī iecelts bijušais pilsētas mērs Andrejs Elksniņš no partijas "Saskaņa", vēsta Grani.lv.

Daugavpils domē strādā trīs partijas: "Latgales partija", "Saskaņa" un "Mūsu partija".

Здание Даугавпилсской городской думы - Sputnik Latvija
Laiks iet: Daugavpils domei jāievēl mērs līdz janvāra beigām

Elksniņa kandidatūru domē ierosināja deputāts Valērijs Kononovs. Savukārt Aivars Broks no "Latgales partijas" pajokoja un ierosināja Riharda Eigima kandidatūru, taču politiķis nekavējoties atteicās. A.Broks savu ierosinājumu skaidroja: ja jau "Saskaņa" un "Mūsu partija" vienojušās vadīt domi, vajadzētu izskatīt arī R.Eigima kandidatūru.

"Latgales partija" jau iepriekš informēja, ka Eigims un Elksniņš radījuši jaunu koalīciju.

Neviens cits uz mēra posteni nepretendēja, un rezultātā Elksniņš tika ievēlēts ar balsu vairākumu: 8 deputāti viņa kandidatūru atbalstīja, pieci balsoja "pret". Divi biļeteni izrādījās nederīgi.

Jāpiebilst, ka pirmo reizi Elksniņš stājās Daugavpils domes vadībā tūlīt pēc vēlēšanām – 2017. gada jūnija beigās. Taču jau divus mēnešus vēlāk deputāti ar balsu vairākumu atbrīvoja viņu no ieņemamā amata, lai arī virtuālo vēlēšanu rezultāti liecināja, ka pilsētnieki nepiekrīt Elksniņa atbrīvošanai no mēra amata.

Pēc Elksniņa 2017. gada septembrī mēra posteni ieņēma R.Eigims. Par viņu nobalsoja Daugavpils domes vairākums. Pilsētas galvas krēslā viņš noturējās ilgāk nekā Elksniņš, it īpaši ņemot vērā viņa agrāko darbu šajā postenī, taču 2018. gada 22. novembrī R.Eigims tika atbrīvots no ieņemamā amata.

Андрей Элксниньш - мэр Даугавпилса - Sputnik Latvija
Andrejs Elksniņš: es nestrādāšu ar cilvēkiem, no kuriem sagaidu naža dūrienu mugurā

Tolaik par šo lēmumu nobalsoja "Saskaņas" deputāti A.Elksniņš, V.Kononovs, A.Gržibovskis un M.Lavrenovs. No "Latgales partijas" – J.Lāčplēsis, I.Kokina. H.Soldatjonoka, A.Broks un R.Joksts, kā arī "Mūsu partijas" deputāte L.Jankovska. "Mūsu partijas" deputāti R.Eigims, I.Prelatovs un A.Zdanovskis atturējās.

Ja deputāti nebūtu paspējuši divu mēnešu laikā ievēlēt jaunu domes priekšsēdētāju, saskaņā ar Pašvaldību likumu, Saeimai vajadzēja iniciēt ārkārtas vēlēšanas Daugavpilī.


Ziņu lente
0