Politika

"Gļēvulība un negods", Latvijas Saeima pieņēmusi Kerčas incidenta paziņojumu

© Пресс-служба пограничного управления ФСБ РФ по Республике Крым / Pāriet pie mediju bankasТри корабля ВМС Украины пересекли российскую границу
Три корабля ВМС Украины пересекли российскую границу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Antikrievisko paziņojumu apstiprinājušo deputātu vidū ir "Saskaņas" pārstāvji.

RĪGA, 14. decembris – Sputnik. Latvijas Saeima nosodījusi Krievijas rīcību sakarā ar incidentu Kerčas šaurumā, secināms no Saeimas preses dienesta publicētā paziņojuma. Dokumentu atbalstījušo "Saskaņas" deputātu uzvedība ir gļēva un negodpilna, uzskata sabiedriskais darbinieks Vladimirs Lindermans.

Ceturtdien, 13. decembrī, pieņemtajā paziņojumā Latvijas Saeima paudusi atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei sakarā ar 25. novembra incidentu Kerčas šaurumā. Politiķi uzskata, ka Krievija pārkāpusi starptautisko likumu normas un pelnījusi viennozīmīgu nosodījumu. Saeima aicina Maskavu atbrīvot ukraiņu jūrniekus, savukārt ES un EDSO – reaģēt uz Kerčas incidentu.

Gļēvulība un negods

Sabiedriskais aktīvists Vladimirs Lindermans nosauca Krievijai nedraudzīgo paziņojumu atbalstījušo Saeimas deputātu uzvedību par "gļēvulību un negodu".

"Atradās divi "drosmīgie", kuri atturējās – Jānis Ādamsons un Nikolajs Kabanovs. Vairums "Saskaņas" deputātu nebalsoja – acīmredzami, kā tas jau ir noticis iepriekš, steidzami savajadzējās uz tualeti," - ironizē Lindermans.

Neskatoties uz to, pēc viņa sacītā, daļa "Saskaņas" deputātu nobalsoja par dokumentu.

"Taču atradās "Saskaņā" arī tādi, kuri atbalstīja Krievijai nedraudzīgo rezolūciju. Lūk viņu vārdi: Vjačeslavs Dombrovskis, Regīna Ločmele-Luņeva, Evija Papule, Inga Goldberga, Jānis Tutins, Ļubova Švecova. Visi vēlēšanās ieguva kaudzi "plusiņu". Taču esmu pārliecināts, ka vismaz trīs ceturtdaļas "Saskaņas" vēlētāju atbalsta Krieviju šajā konfliktā. Taču tas ir pasīvais vēlētājs, kuram pat prātā neienāk painteresēties, kā balso viņa partija. Gļēvulība un negods," - paziņoja Lindermans.

Plūst pa straumi

Trīs Baltijas valstis vienbalsīgi nosodīja Krievijas rīcību saistībā ar incidentu Kerčas šaurumā.

Три корабля ВМС Украины пересекли российскую границу - Sputnik Latvija
Putins par incidentu Melnajā jūrā: Porošenko vajadzīga provokācija pirms vēlēšanām

Lietuvas Seims nosūtīja rezolūciju starptautiskajā organizācijā ar lūgumu pieņemt jaunas sankcijas pret Krieviju saistībā ar Kerčas incidentu. Republikas prezidente Daļa Grībauskaite viena no pirmajām pasaules līderu vidū nosodīja Krievijas darbības, aicinot starptautisko sabiedrību iestāties vienotā ukraiņu jūrnieku aizsardzības frontē. Tāpat Lietuva ieviesa sankcijas pret Krievijas pilsoņiem, kuri piedalījās Ukrainas kuģu aizturēšanā.

Igaunijas ĀM Krievijas vēstnieku Tallinā Aleksandru Petrovu aicināja "nekavējoties atbrīvot kuģus un aizturētos ukraiņu karavīrus", tāpat paziņojot, ka Krievijai ir jāgarantē Ukrainas un citu valstu kuģiem navigācijas brīvība Kerčas šaurumā un Azovas jūrā atbilstoši starptautiskajiem likumiem. Igaunijas premjers Jiri Ratass paziņoja, ka valsts "uzskata par pareizu" papildu sankciju ieviešanu pret Krieviju pēc Kerčas incidenta.

Ziņu lente
0