Politika

Iztiksim bez: kādas partijas Latvijas iedzīvotāji nevēlas redzēt jaunajā koalīcijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunās valdības veidošanas iniciatīvu pārņēmusi "Jaunā Vienotība", to valdībā nevēlas redzēt katrs piektais; arī "Saskaņa" daudziem nepatīk.

RĪGA, 13. decembris – Sputnik. Par jauno Latvijas premjeru varētu kļūt partijas pārstāvis, kuru ievērojams Latvijas iedzīvotāju skaits nevēlas redzēt valdībā, liecina aptauja.

Kaut arī Raimonds Vējonis nolēma nenorīkot jaunu kandidātu, kuram būtu jāizveido valdība, neoficiālās pārrunās izskanēja Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") kā potenciālā kompromisa kandidāta vārds, un dažu partiju pārstāvji jau paziņojuši par viņa atbalstīšanu.

Kompānija Kantar TNS aptaujājusi Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem, kādas partijas viņi nevēlētos redzēt jaunajā Ministru Kabinetā.

Visvairāk nelabvēļu ir "Saskaņas" partijai – to valdībā nevēlētos redzēt vairāk nekā trešdaļa respondentu (35%).

Pēc tam seko vecās valdošās koalīcijas partijas: 23% aptaujāto paziņoja, ka jaunajā Ministru Kabinetā nebūtu jāiekļūst Nacionālajai apvienībai un Zaļo un zemnieku savienībai.

Премьер-министр Марис Кучинскис наряжает главную елку кабинета министров, 2017 год - Sputnik Latvija
Politika
Kučinskis: Latvijā nav krīzes, gan ir haoss

Katrs piektais paziņoja, ka nevēlas valdībā redzēt "Jauno Vienotību", kura šobrīd pārņēmusi Ministru Kabineta veidošanas iniciatīvu.

Tālāk ar lielu izrāvienu seko KPV LV – to nosauca 13% respondentu. Partiju "Attīstībai/Par!" valdībā nevēlas redzēt katrs desmitais aptaujātais (10%). Jaunā konservatīvā partija neizpatika 6% respondentu.

Ir arī tie, kas uzskata, ka visas partijas drīkst iekļūt valdībā – tādi ir 16%.

Iepriekš aptauja konstatēja, ka vēlēšanas nav uzlabojušas iedzīvotāju attieksmi pret parlamentu: pilnībā Saeimai uzticas tikai viens no simts Latvijas iedzīvotājiem.

Ziņu lente
0