Politika

Panākt saskaņu bez "Saskaņas": KPV LV pasaukusi partijas uz pārrunām

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovЛидер KPV LV Артусс Кайминьш после выборов
Лидер KPV LV Артусс Кайминьш после выборов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais premjerministra kandidāts Aldis Gobzems vēlas uzsākt valdības veidošanas pārrunas jau šodien.

RĪGA, 27. novembris – Sputnik. Partija KPV LV aicina uz valdības veidošanas pārrunām piecas labēji-centriskas partijas, vēsta Jauns.lv.

Pirmdien prezidents Raimonds Vējonis nolēma uzticēt valdības veidošanu partijas KPV LV premjera kandidātam Aldim Gobzemam. Valdības izveidošanai Gobzemam dotas divas nedēļas.

Мужчина закрывает портфель - Sputnik Latvija
Bijušais Saeimas deputāts: valdības veidošana atgādina armijas "dedovščinu"

Kā pastāstīja KPV LV līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš, šodien plkst. 9:00 notika frakcijas sēde, kurā deputāti apsprieda turpmāko stratēģiju. Pēc tam paredzētas Saeimas komisiju sēdes, tāpēc valdības veidošanas pārrunas notiks dienas otrajā pusē.

Politiķiem tiks piedāvāta cēlu karte, kura sastāvēs no desmit soļiem, – KPV LV iepriekš publicētā valdības deklarācijas projekta saīsinātā versija, pateica Kaimiņš.

Vai šo uzaicinājumu pieņems visas partijas, pagaidām nav zināms. Jaunās konservatīvās partijas līderis Jānis Bordāns iepriekš paziņoja, ka sagaida no KPV LV priekšvēlēšanu solījumu izpildi, tostarp, ka partija nesadarbosies ar Zaļo un zemnieku savienību. Uz jautājumu par iespēju piedalīties savstarpējās pārrunās ar ZZS Bordāns atbildēja, ka sākumā gaida no KPV LV aicinājumu uz pārrunām, un pēc tam partija izskatīs šo jautājumu.

Partiju "Saskaņa",  kura ir kreisi-centriska, uz pārrunām netika aicināta. Iepriekš Gobzems teica, ka daudzi KPV LV vēlētāji neiebilst pret koalīciju ar "Saskaņu", taču, ņemot vērā citu politisko spēku pozīcijas pārrunās, – tas ir nereāli.

Алдис Гобземс дает депутатскую присягу в Сейме - Sputnik Latvija
"Mēs esam nedaudz idiotu tauta": sociālie tīkli par Gobzemu premjera amatā

"Saskaņas" līderis Nils Ušakovs komentēja lēmumu nesaukt viņa partiju uz pārrunām savā Facebook lapā.

"Aldis Gobzems laikā pēc Saeimas vēlēšanām uzvedies pragmatiskāk un profesionālāk nekā Bordāns. Tas ir pluss. Taču viņa pirmais paziņojums par to, ka viņš plāno veikt pārrunas par jaunas valdības veidošanu tikai ar 6 partijām, bez "Saskaņas", ir liels mīnuss. Tā var uzvesties vecās politiskās partijas, kuras līdzīgā sašķeltībā gadiem ilgi vākušas balsis. Taču tas nepiedien partijām, kuras sauc sevi par svaigām asinīm Latvijas politikā. Kamēr KPV vadīs pārrunas tikai starp 6 partijām, nekas stabils un saprātīgs izveidoties nevar," uzrakstīja Ušakovs.

Ziņu lente
0