Alu, sidru vai kokteiļus: VID pastāstīja, ko izvēlas Latvijas iedzīvotāji

CC0 / pixabay / Alkoholiskie dzērieni
Alkoholiskie dzērieni - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts ieņēmumu dienests (VID) publicēja datus par to, kādus alkoholiskos dzērienu Latvijas iedzīvotāji labprātāk izvēlējušies šī gada pirmo deviņu mēnešu laikā.

RĪGA, 17. novembris – Sputnik. Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta datiem populārākais Latvijas iedzīvotāju alkoholiskais dzēriens šogad bijis Somersby sidrs, raksta mixnews.lv.

Otrā vieta pēc popularitātes tikusi stiprajam alkoholiskajam kokteilim Cēsu 14%, trešajā vietā izrādījies alkoholiskais kokteilis Cēsu Džons.

Алкоголь - Sputnik Latvija
Anonīmais alkoholiķis: Latvijā dzērāji bieži "uzkāpj uz korķa"

Tāpat populārāko alkoholisko dzērienu vidū Latvijā 2018. gadā nonāca stiprinātais vīns Agdam, dzirkstošais vīns Bosca, dzirkstošais vīns "Rīgas šampanietis", alkoholiskie kokteiļi Hartwall Original, Original Gin un Fizz. Par desmito populārāko kļuva brendijs Bonaparte.

Par populārāko alus marku kļuva Cēsu alus ražotais Cēsu Premium.

Desmit populārāko alus marku sarakstā šogad iekļuva arī Miezītis (Cēsu alus), Aldara gaišais (Aldaris), Carlsberg (Aldaris), Cēsu brūža (Cēsu alus), Tērvetes senču (Tērvetes AL), Lāčplēša gaišais (Cido grupa), Lāčplēsis dzintara (Cido grupa), Tērvetes (Tērvetes AL) un Apinītis stiprais (Aldaris).

Problemātiskais temats

Pēdējā laikā Latvijā atkal aktualizējies alkoholisma un tā apkarošanas temats. Nesen par to norūpējās Rīgas dome.

Degvīns - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nav iemesla neiedzert: alkohola pārmērīgas lietošanas paradokss Latvijā

Galvaspilsētas Izglītības, kultūras un sporta departaments un Labklājības departaments piedāvāja aizliegt Rīgā tirgot alkoholu no 19:00 līdz 10:00. Taču Rīgas mērs Nils Ušakovs nomierināja rīdziniekus un paziņoja, ka neviens negrasās aizliegt pārdot alkoholu Rīgā pēc 19:00, ierobežojumi skars tikai alkohola tirdzniecību pagalmos un nelielās diennakts kafejnīcās, kas atrodas tajos pašos pagalmos, taču būtībā ir veikali.

Iepriekš Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Māris Pļaviņš Sputnik Latvija intervijā norādīja, ka alkoholims – tā ir sociālā problēma, ar kuru ir jācīnās sabiedrībai. Turklāt, viņš skaidroja, ka pie šīs saslimšanas noved arī Austrumeiropas tradīcija lietot lielos apmēros stipros dzērienus. Un jo stiprāks ir alkohols, jo ātrāk sākas hronisks alkoholisms.

Ziņu lente
0