Lidosta izvērtē liegumu taksometriem apstāties termināļa tuvumā

© Sputnik / Sergey MelkonovTaksometru stāvvieta lidostā Rīga
Taksometru stāvvieta lidostā Rīga - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidosta Rīga gatava spert ārkārtas soļus un pilnībā aizliegt taksometru apstāšanos tiešā termināļa tuvumā.

RĪGA, 16. novembris — Sputnik. Starptautiskā lidosta Rīga ir gatava upurēt pasažieru ērtības viņu drošības dēļ un pilnībā aizliegt taksometru apstāšanos pie lidostas termināļa. Šādus radikālus soļus lidosta varētu spert pēc incidenta taksometru vadītāju starpā 14. novembrī, vēsta Brivbridis.lv.

Стоянка такси в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
"Lidostā atgriezušies deviņdesmitie": iedzīvotāji sašutuši par taksometru vadītāju patvaļu

Lidostas pārstāve Laura Karnīte pastāstīja, ka trešdienas vakarā starp taksometru vadītājiem rindā pie lidostas atlidošanas termināļa izejas izcēlies konflikts, kurā pielietota asaru gāze un, iespējams, aukstie ieroči. Pateicoties lidostas drošības dienesta un policijas darbinieku rīcībai, konflikts īsā laikā tika novērsts. Tas nav pirmais agresijas gadījums taksometru vadītāju starpā, tāpēc lidosta gatava spert ārkārtas soļus un atļaut apstāšanos termināļa tuvumā tikai pilsētas sabiedriskajam transportam, pavēstīja Karnīte.

Lidosta Rīga atgādināja par savu "Latvijas vizītkartes" lomu, kas uzliek zināmu atbildību valsts un sabiedrības priekšā, tāpēc taksistu patvaļas apturēšanai tiks aicināti palīgā IeM un VID.

Iepriekš starptautiskās lidostas Rīga teritorijā savus pakalpojumus varēja piedāvāt tikai noteiktām prasībām atbilstoši uzņēmumi. Cita starpā tiem bija vajadzīgas 50 vienādas krāsas automašīnas ar GPS reģistratoriem, kuru datiem var piekļūt arī lidosta. Turklāt lidosta iekasēja 100 tūkstošus eiro gadā par ielaišanu teritorijā.

Такси - Sputnik Latvija
Rīgā varētu noteikt fiksētu maksu par taksometru no lidostas

2013. gadā šī kārtība tika apstrīdēta tiesā. Taksometru uzņēmuma īpašnieks Valērijs Utjanskis pieprasīja piekļuvi teritorijai, jo lidosta ir publiska, nevis privāta telpa. Tiesvedība bija ilga, taču galu galā Augstākā tiesa pieņēma lēmumu: atvērt piekļuvi teritorijai pie lidostas ēkas visiem taksometriem. Situāciju apgrūtināja arī tas, ka no 1. jūnija pašvaldības vairs nevar noteikt "cenu griestus" taksometru vadītājiem, uzņēmumi ieviesuši "peldošos tarifus". Pārvadātāju apetīte pieaugusi tiktāl, ka par braucienu no lidostas uz Rīgu var pieprasīt pat 50 eiro. Turklāt taksometru rinda lidostā periodiski tiek regulēta ar 90. Gadu metodēm – dūrēm un asaru gāzi.

Ziņu lente
0