"Lidostā atgriezušies deviņdesmitie": iedzīvotāji sašutuši par taksometru vadītāju patvaļu

© Sputnik / Sergey MelkonovСтоянка такси в аэропорту Рига
Стоянка такси в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu apmeklētāji ir sašutuši par taksometru vadītājiem Rīgā. Īpašu sašutumu joprojām rada situācija galvaspilsētas lidostā.

RĪGA, 20. augusts — Sputnik. Problēma taksometru pakalpojumu cenu veidošanas jomā satrauc Latvijas iedzīvotājus jau vairāk nekā divus mēnešus.

Iepriekš vēstīts, ka 1. jūnijā taksometru kompānijas ieviesa "peldošos" tarifus, un pašvaldības vairs nevar noteikt cenu grieztus taksometru vadītājiem. Pārvadātāju apetīte ir augusi tiktāl, ka viņu izturēšanās un astronomiskās cenas joprojām tiek aktīvi apspriestas medijos un sociālajos tīklos.

Kāds Facebook lietotājs Gundars Ozols atzīmēja, ka lidostā, šķiet, atgriezušies trakie 90. gadi.

"Vakar, ielidojot Rīgā ar vakara reisu, iznāca noiet gar takšu rindu lidostā. Atsauca atmiņā 90tos… Klops un Rumbulas tirgus. Tas ir briesmīgi, ka pilsētas un valsts viesus sagaidām ar šādu pirmo iespaidu! Papildus tam, ka daudzi šoferi izskatās un uzvedās kā nesen iznākuši no ieslodzījuma vietām, par braucienu tūristiem tiek izkrāpts 40 un pat 50€… KAS NOTIEK???!

Vai tiešām nevar pieķerties un sakārtot šo lietu?! Varbūt kāds topošais vai palikt gribošais politiķis varētu aizdomāties izmantot šo vienkāršo, bet karsto jautājumu plusu pelnīšanai? Lūdzu, atbrīvojiet mūs no kauna viesu priekšā! Un atbrīvojiet mūs no deviņdesmitajiem!!! Mēs tur jau esam pabijuši…" – savā lapā Facebook uzrakstīja Gundars Ozols.

Diskusijā par aktuālo tēmu iesaistījās par Latvijas bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece, kura patlaban ieņem viesnīcas Hotel Roma pārvaldnieces amatu. Viņa pastāstīja, ko pamanījusi, vērojot taksometru stāvvietas iemītniekus viesnīcas tuvumā.

"Cik precīzs apraksts tam, kas notiek jau daudzus gadus taksometru jomā. Pie Hotel Roma vietas nomā Red Cab taksometri, kuru vadītāji vienmēr baltos kreklos, inteliģenti cilvēki.

Tiklīdz viņi aizbrauc ar klientiem, uzrodas tie, kas tiešām izskatās pēc deviņdesmito gadu izsitējiem — bez zobiem, netīri, krieviski runājoši. Kad viņus lūdz aizbraukt no svešām vietām, jo nevēlamies tik baisus skatus un apkrāptus savus viesus, seko krievisku lamu vārdu virkne, draudi un neadekvāta bļaustīšanās.

Taksometrs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
No lidostas līdz Rīgai par 70 eiro: pilsētas dome saņem sūdzības par taksometriem

Mani tādi skati nenobaida, parasti panāku savu, tomēr iedomājieties to skatu pie Brīvības pieminekļa. Neviena no Rīgas domes struktūrām, kas par to varētu interesēties, nereaģē.

Un tā mēs ļaujam blamēt savu valsti un pilsētu," — atzīmēja Linda Mūrniece.

Atgādināsim, ka pēc vairākiem skandaloziem stāstiem par Rīgas taksometru vadītāju patvaļu Latvijas valdība jau izvērtē iespējas noteikt fiksētu tarifu vai "griestus" taksometra pakalpojumu cenām no lidostas Rīga, Rīgas dzelzceļa stacijas un Rīgas pasažieru jūras ostas, taču pagaidām nav izdevies šo problēmu atrisināt.

Ziņu lente
0